Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώς θα χειριστεί η κυβέρνηση τα «κόκκινα» δάνεια

Στόχος της κυβέρνησης είναι η προστασία των οικονομικά αδύναμων αλλά και η «τιμωρία» των στρατηγικά κακοπληρωτών. Θα ενισχυθεί ο εξωδικαστικός διακανονισμός, ενώ δεν θα επηρεαστεί η κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών.

Πώς θα χειριστεί η κυβέρνηση τα «κόκκινα» δάνεια
Η αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων θα γίνει με τραπεζικά κριτήρια έτσι ώστε να μην επηρεασθεί η κεφαλαιακή θέση των τραπεζών, αναφέρει η κυβέρνηση στην λίστα με τις μεταρρυθμίσεις που απέστειλε στο Eurogroup.

Στόχος είναι η προστασία των οικονομικά αδύναμων αλλά και η «τιμωρία» των στρατηγικά κακοπληρωτών (strategic defaulters), με οδηγό τον Κώδικα δεοντολογίας της Τράπεζας της Ελλαδος.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με το τραπεζικό σύστημα με σκοπό την προστασία της πρώτης κατοικίας των οικονομία αδύναμων. ενώ θα προχωρήσει στον εκσυγχρονισμό του πτωχευτικού νόμου (νόμος Κατσέλη).

Ιδιαίτερης σημασίας είναι η αναφορά βάσει της οποίας η διαχείριση των κόκκινων στεγαστικών δανείων θα στηριχθεί μεταξύ άλλων και στην επερχόμενη αλλαγή, προς τα κάτω, των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.

Επίσης, θα ενισχυθεί ο εξωδικαστικός διακανονισμός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση υπογραμμίζει την δέσμευση της το τραπεζικό σύστημα να συνεχίσει να λειτουργεί με βάση τις αρχές των εποπτικών αρχών και σε πλήρη συνεργασία με την ΕΚΤ, τον SSM και την Κομισιόν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v