Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με τον πρόεδρο του ΣτΕ συναντήθηκε ο Υπ. Δικαιοσύνης

Ο Σ. Ρίζος έθεσε στον υπουργό Δικαιοσύνης το ζήτημα της δαιδαλώδους νομοθεσίας που δημιουργεί διοικητικές διαφορές, οι οποίες οδηγούν τους πολίτες στα Δικαστήρια. Ο κ. Παρασκευόπουλος είχε σύσκεψη και με τους Αντιπροέδρους του ΣτΕ

Με τον πρόεδρο του ΣτΕ συναντήθηκε ο Υπ. Δικαιοσύνης

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας πραγματοποίησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης συζήτησε με τον πρόεδρο του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Σωτήρη Ρίζο για όλα τα μείζονα ζητήματα όπως είναι η καθυστέρηση απονομής της Δικαιοσύνης.

Ο κ. Ρίζος έθεσε στον υπουργό Δικαιοσύνης το ζήτημα της δαιδαλώδους νομοθεσίας που δημιουργεί διοικητικές διαφορές, οι οποίες οδηγούν τους πολίτες στα Διοικητικά Δικαστήρια για επίλυση, με αποτέλεσμα να φορτώνεται τόσο το ΣτΕ όσο και τα Διοικητικά Δικαστήρια με τεράστιο όγκο υποθέσεων.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του κ. Παρασκευόπουλου με όλους τους αντιπροέδρους του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Κατά την σύσκεψη τέθηκε για ακόμη μια φορά στο τραπέζι το ζήτημα καθυστέρησης απονομής της Δικαιοσύνης στο χώρο των Διοικητικών Δικαστηρίων.

Επισημάνθηκε ότι για να ξεπεραστεί το ζήτημα της καθυστέρησης, πρέπει να υπάρχουν επεμβάσεις τόσο σε επίπεδο νομοθετικό όσο και σε διοικητικό, δηλαδή από την πλευρά των υπουργείων και γενικά της δημόσιας διοίκησης ).

Δεν παρέλειψαν οι αντιπρόεδροι να επαναλάβουν και ακόμη μια φορά ότι η δημόσια διοίκηση (υπουργεία, κ.λπ.) πρέπει να σταματήσει την τακτική να ασκεί αναιρέσεις και εφέσεις επί υποθέσεων και νομικών ζητημάτων που νομολογιακά έχουν επιλυθεί οριστικά και αμετάκλητα.

Και αυτό γιατί επιβαρύνονται υπέρμετρα τα Διοικητικά Δικαστήρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v