Enterprise Greece: Οι προοπτικές της ελληνικής κτηματαγοράς

Στις δυνατότητες της ελληνικής κτηματαγοράς αλλά και σε πρακτικές που χρησιμοποιήθηκαν για την ανάκαμψη της κτηματομεσιτικής αγοράς των ΗΠΑ, εστίασε η εκδήλωση που διοργάνωσαν το Enterprise Greece και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο.

Enterprise Greece: Οι προοπτικές της ελληνικής κτηματαγοράς

Το Enterprise Greece και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο πραγματοποίησαν στις 18 Φεβρουαρίου 2015, στις εγκαταστάσεις του Enterprise Greece, παρουσίαση - συζήτηση με θέμα «Η Κτηματομεσιτική Αγορά στην Ελλάδα και οι Επενδυτικές της δυνατότητες».

Στην εκδήλωσε έδωσαν το παρόν 25 σημαντικοί εκπρόσωποι του κλάδου της ελληνικής και αμερικανικής αγοράς ακινήτων, ενώ επιφανείς ομιλητές -όπως ο Chris Polychron, πρόεδρος του Αμερικανικού Οργανισμού Μεσιτών καθώς και ο Δρ Αριστοτέλης Καρυτινός, διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Πανγαία ΑΕΕΑΠ- παρουσίασαν και ανέλυσαν τις προοπτικές και τις προκλήσεις που παρουσιάζουν η αμερικανική και η ελληνική αγορά ακινήτων αντίστοιχα.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Enterprise Greece, κ. Στέφανος Ησαΐας, στην εναρκτήρια ομιλία του προς τους προσκεκλημένους του, εξέφρασε αισιοδοξία για το κλάδο του real estate στην Ελλάδα, βασιζόμενος όπως είπε, στα διαχρονικά πλεονεκτήματα του κλάδου, αλλά και στη διαπίστωση ότι οι επενδυτές, αν και σε στάση αναμονής, διατηρούν αμείωτο το ενδιαφέρον τους και συζητούν συγκεκριμένες επενδυτικές προτάσεις.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, κ. Σίμος Αναστασόπουλος, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Η σημερινή και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα παρουσίαση-συζήτηση εντάσσεται στον κύκλο των δράσεων που έχουν σαν στόχο την ενίσχυση των εμπορικών και επενδυτικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ. Επιπλέον μας δόθηκε η ευκαιρία να ενημερωθούμε για αποτελεσματικές πρακτικές και ενέργειες που ακολούθησε τόσο η κυβέρνηση όσο και οι ιδιωτικοί φορείς και οργανισμοί για την αναθέρμανση της κτηματαγοράς στις ΗΠΑ με θεαματικά αποτελέσματα σήμερα. Ορισμένες από αυτές τις πρακτικές θα μπορούσαν να υιοθετηθούν και στη χώρα μας σε μία προσπάθεια ανάκαμψης της κτηματαγοράς δημιουργώντας συνθήκες αύξησης όχι μόνο της εγχώριας ζήτησης αλλά και σημαντικών ξένων επενδύσεων».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Πανγαία ΑΕΕΑΠ, Δρ Καρυτινός παρουσίασε στη συνέχεια αναλυτικά τις διακυμάνσεις της ελληνικής μεσιτικής αγοράς των τελευταίων ετών, αναφερόμενος στους κλάδους που επλήγησαν περισσότερο ή λιγότερο από την κρίση καθώς και στους κλάδους που παρουσιάζουν σημάδια ανάκαμψης και ιδιαίτερο επενδυτικό ενδιαφέρον, ενώ ο κ. Chris Polychron, κάνοντας μια αντιστοιχία της σημερινής κρίσης του ελληνικού κλάδου με την αντίστοιχη κρίση που έπληξε τον αμερικανικό κλάδο το 2008, μοιράστηκε με τους παρευρισκόμενους τις πρακτικές που ακολουθήθηκαν στις ΗΠΑ για να ανακάμψει η αγορά ακινήτων μετά την πρόσφατη οικονομική κρίση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v