Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λιού σε Βαρουφάκη: Βρείτε λύση με την Ευρώπη

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ προειδοποίησε πως μια αποτυχία να βρεθεί συμφωνία θα προκαλέσει άμεσα μεγάλες δυσκολίες στην Ελλάδα. Τι έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Λιού σε Βαρουφάκη: Βρείτε λύση με την Ευρώπη

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιού, κάλεσε τον Έλληνα ομόλογο του Γιάνη Βαρουφάκη να βρει μια εποικοδομητική διέξοδο σε συνεργασία με την Ευρώπη και το ΔΝΤ. 

Σε τηλεφωνική συνομιλία με τον κ. Βαρουφάκη το μεσημέρι της Τετάρτης, ο κ. Λιού προειδοποίησε πως μια αποτυχία να βρεθεί μια συμφωνία θα προκαλέσει άμεσα μεγάλες δυσκολίες στην Ελλάδα. Όπως τόνισε ο χρόνος είναι ύψιστης σημασίας.

«Ο υπουργός Λιού σημείωσε πως μια αποτυχία να βρεθεί συμφωνία θα οδηγούσε άμεσε σε μεγάλες δυσκολίες στην Ελλάδα, πως η αβεβαιότητα δεν είναι καλή για την Ευρώπη και ότι ο χρόνος πιέζει» ανέφερε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Λιού τόνισε πως οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν την συνεργασία με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, ώστε να ενθαρρύνουν την πρόοδο τις επόμενες ημέρες.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών έγραψε από την πλευρά του στο twitter πως οι συστάσεις Λιού για την ανάγκη να βρεθεί άμεσα λύση δεν αφορούν μόνο την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη.

«Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ μου είπε όντως πως μια αδυναμία επίτευξης συμφωνίας θα πλήξει την Ελλάδα. Πρόσθεσε πως θα έπληττε και την Ευρώπη. Συμβουλές και για τις δύο πλευρές !» έγραψε ο κ. Βαρουφάκης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v