Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στήριξη (και αιχμές) σε κυβέρνηση από Θεοδωράκη – Βενιζέλο

Την πρόθεσή τους να στηρίξουν την εθνική προσπάθεια ξεκαθάρισαν στον πρωθυπουργό Στ. Θεοδωράκης και Ευ. Βενιζέλος. Αλλαξε γραμμή σε δύο σημεία, τόνισε ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ. Nα τελειώσει το «περιτύλιγμα» και να προχωρήσουμε στην ουσία ζητά το Ποτάμι.

Στήριξη (και αιχμές) σε κυβέρνηση από Θεοδωράκη – Βενιζέλο

Τη θέση ότι «από τη στιγμή που υποβληθεί το αίτημα για την επέκταση της δανειακής σύμβασης το οποίο παραπέμπει στο μνημόνιο και στις αξιολογήσεις, θα οδηγηθούμε αυτόματα σε σύγκληση του Eurogroup» διατύπωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στις δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Βενιζέλος υπεραμύνθηκε της διαπραγμάτευσης που έκανε, όπως είπε, η προηγούμενη κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι «σκληρή διαπραγμάτευση είχαμε και τότε και τώρα, αλλά τώρα γίνεται με τη στήριξη της αντιπολίτευσης και της κοινωνίας». 

Οπως είπε, η κυβέρνηση άλλαξε την προεκλογική γραμμή σε δύο θέματα: στο χρέος (εγκαταλείποντας τη γραμμή για κούρεμα ή διάσκεψη) και στην παράταση.

Επισήμανε ότι τώρα «πρέπει να τελειώσουμε ταχύτατα με τις τυπικές διαδικασίες και να μπούμε στην ουσιαστική συζήτηση».

Θεοδωράκης: Αύριο το αίτημα

«Ενημερώθηκα από τον πρωθυπουργό για το αίτημα παράτασης που θα κατατεθεί αύριο, αλλά και για τις μεταρρυθμίσεις που θα προτείνει, κάποιες από τις οποίες θα είναι κοστολογημένες», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Είμαστε στο πλευρό της κυβέρνησης στην εθνική προσπάθεια, αλλά επισήμανα ότι δεν έχουμε πολύ χρόνο. Πρέπει να τελειώσουμε με το περιτύλιγμα και να προχωρήσουμε στην ουσία: την ανόρθωση της οικονομίας», τόνισε.

«Ελπίζω ότι την Παρασκευή θα έχουμε καλά νέα, όμως αυτό θα εξαρτηθεί και από τις προτάσεις που θα καταθέσει αύριο η κυβέρνηση. Θέλω να είμαι αισιόδοξος», συμπλήρωσε.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού προσέθεσε ότι στον πρωθυπουργό επεσήμανε το θέμα της Παιδείας. Η κατάργηση των πρότυπων σχολείων είναι ένα κακό βήμα. «Θα γίνει εθνική συζήτηση» μου είπε ο πρωθυπουργός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v