Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαμαράς: Ελπίζω να προχωρήσει θετικά και γόνιμα η διαπραγμάτευση

"Επιμονή στο λάθος είναι το χειρότερο λάθος που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση", δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς. Ανησυχία για τις εξελίξεις στο θέμα του TAP. Αποστάσεις Μητσοτάκη για την επιλογή Παυλόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Σαμαράς: Ελπίζω να προχωρήσει θετικά και γόνιμα η διαπραγμάτευση

Την ελπίδα ότι «να προχωρήσει θετικά και γόνιμα η διαπραγμάτευση καθώς στενεύουν τα χρονικά περιθώρια» εξέφρασε ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη συνεδρίαση του άτυπου πολιτικού συμβουλίου της ΝΔ που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

«Επιμονή στο λάθος είναι το χειρότερο λάθος που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Στη Συγγρού δίνουν έμφαση στα πρακτικά της διαπραγμάτευσης που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, σύμφωνα με τα οποία σημείο εκκίνησης της νέας κυβέρνησης αποτελούν «τα επιτεύγματα της προηγούμενης κυβέρνησης». Κάτι που όπως λένε στη ΝΔ μέχρι τώρα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητούσε.

Επίσης στη συνεδρίαση εκφράστηκε η ανησυχία για τις εξελίξεις στο θέμα του αγωγού TAP και των διαφωνιών των Αζέρων με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη. «Πράγματα που έχουμε καταφέρει με πολύ κόπο τίθεται σε κίνδυνο», επισημαίνει κομματική πηγή.

Για τα επιμέρους νομοσχέδια που θα φέρει η κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες στη Βουλή, στη ΝΔ συστήνονται ήδη επιτροπές βουλευτών προκειμένου να τοποθετηθούν αρμοδίως.

Αίσθηση, εξάλλου, έχουν προκαλέσει οι αποστάσεις που έχει κρατήσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης όσον αφορά την επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλο για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Μάλιστα σε ερώτηση δημοσιογράφων δεν απάντησε για τις προθέσεις του κατά την απογευματινή ψηφοφορία.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v