Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Κοιτάζει» προς Ελλάδα η κινεζική Hainan Airlines

Την ελληνική αεροπορική αγορά φέρεται να βολιδοσκοπεί ο κινεζικός αεροπορικός κολοσσός που βρίσκεται σε διαρκή αναζήτηση νέων γραμμών. Στα «όρια» του ελληνικού εναέριου χώρου τα δρομολόγια της εταιρίας.

«Κοιτάζει» προς Ελλάδα η κινεζική Hainan Airlines

Το βλέμμα στην Ελλάδα στρέφει, σύμφωνα με πηγές της ελληνικής αεροπορικής αγοράς, ο κινεζικός αεροπορικός κολοσσός Hainan Group (ΗΝΑ).

Η αεροπορική εταιρεία Hainan Airlines του κινεζικού ιδιωτικού ομίλου «προσεγγίζει», ήδη, τα όρια του ελληνικού εναέριου χώρου καθώς έχει εντάξει στο θερινό πρόγραμμα δρομολογίων της για το 2015 συνδέσεις από κινεζικές πόλεις προς το Τελ Αβιβ και τη Ρώμη.

Ο κινεζικός όμιλος βρίσκεται σε διαρκή αναζήτηση νέων γραμμών στο πλαίσιο της επέκτασης των δραστηριοτήτων του και φέρεται να ανιχνεύει ήδη την ελληνική αγορά.

Στελέχη της ελληνικής αεροπορικής αγοράς θεωρούν απίθανο να προστεθεί άμεσα η Αθήνα στο δίκτυο προορισμών της Hainan Airlines. Εκτιμούν, ωστόσο, πως υπάρχουν περιθώρια να εξεταστεί η επέκταση προς την Αθήνα ενός από τα δύο δρομολόγια που θα πραγματοποιεί στην ευρύτερη περιοχή (Τελ Αβιβ, Ρώμη). Κάτι ανάλογο, άλλωστε, κάνει η άλλη κινεζική εταιρεία Air China συνδέοντας την Αθήνα με το Πεκίνο μέσω Γερμανίας.

Σε κάθε περίπτωση, υποστηρίζουν, διανοίγονται προοπτικές σύνδεσης της Hainan Airlines με την ελληνική αγορά, ενδεχομένως μέσω της συνεργασίας της με κάποια άλλη αεροπορική.

Η Hainan Airlines ιδρύθηκε το 1993 από τους αδελφούς Chen Guoqing και Chen Feng και σήμερα έχει μετεξελιχθεί στο Hainan Group (HNA). Κορμός του ομίλου είναι η Hainan Aviation η οποία δραστηριοποιείται σε όλο το φάσμα της αεροπορικής βιομηχανίας περιλαμβάνοντας, μεταξύ άλλων, αεροπορικές, εταιρείες συντήρησης αεροσκαφών και υπηρεσίες εκπαίδευσης.

Η Hainan Aviation διαθέτει στόλο 320 αεροσκαφών τα οποία είναι δρομολογημένα σε 570 εσωτερικές και διεθνείς γραμμές συνδέοντας περισσότερους από 190 προορισμούς. Στο χαρτοφυλάκιο αεροπορικών εταιρειών του ομίλου περιλαμβάνονται εταιρείες όπως η Grand China Airlines, η Hainan Airlines, η Hong Kong Airlines και η Hong Kong Express, η Tianjin Airlines, η Lucky Air, η West Air, η Yangtze River Express, η my Cargo, η Ghana AWA Airlines κι η Aigle Azur Airline.

Το πορτφόλιο της Hainan Aviation συμπληρώνουν εταιρείες όπως η HNA Technik, η HNA Sales, η HNA Aviation Academy και η HNA Cargo.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v