Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΓΣΕΒΕΕ: Σταδιακά η επαναφορά του κατώτατου μισθού

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ επεσήμανε ότι η αγορά δεν αντέχει μια ακαριαία αύξηση του κατώτατου μισθού, ωστόσο σημείωσε ότι μια μέση λύση θα ήταν η υπογραφή μιας Τριετούς Σύμβασης Εργασίας, η οποία θα μπορούσε να καταλήξει ακόμα και σε μισθούς άνω των 751 ευρώ.

ΓΣΕΒΕΕ: Σταδιακά η επαναφορά του κατώτατου μισθού
Υπέρ της σταδιακής και με προσεκτικά βήματα επαναφορά του κατώτατου μισθού στα προ του 2012 επίπεδα τάχθηκε το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ που συναντήθηκε με τον υπουργό Εργασίας Πάνο Σκουρλέτη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Συνομοσπονδία Γιώργο Καββαθά, οι εκπρόσωποι των εμποροβιοτεχνών ζήτησαν από τον υπουργό την άμεση κατάργηση της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) του Φεβρουαρίου του 2012, με την οποία η τότε κυβέρνηση παρενέβη στο ύψος του κατώτατου μισθού, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα και ελεύθερα οι συλλογικές διαπραγματεύσεις που θα επανακαθορίσουν το ύψος των αμοιβών.

Ο κ. Καββαθάς επεσήμανε ότι η αγορά δεν αντέχει μια ακαριαία αύξηση από τα 586 στα 751 ευρώ και τόνισε ότι ήδη υπάρχουν καθυστερήσεις στις πληρωμές από έναν έως έξι μήνες.

Μια μέση λύση θα ήταν η υπογραφή μιας Τριετούς Σύμβασης Εργασίας, η οποία θα μπορούσε να καταλήξει ακόμα και σε άνω των 751 ευρώ κατώτατους μισθούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v