Ιδιωτικές κλινικές: Οι τέσσερις «καυτές» προτεραιότητες

Το πρώτο από τα καυτά ζητήματα που θα συζητηθούν με τη νέα πολιτική ηγεσία είναι η σύμβαση ΕΟΠΥΥ-ιδιωτικών κλινικών. Δεύτερο είναι η σύναψη συνεργασιών με τις ασφαλιστικές, τρίτο οι κοινές προμήθειες. Τέλος, η συνδιοργάνωση της έκθεσης «Med Point Υγεία».

Ιδιωτικές κλινικές: Οι τέσσερις «καυτές» προτεραιότητες

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ), «ξεκίνησε η συνεργασία 24 κλινικών ανά την Ελλάδα με την Call Net για τη διενέργεια διαγνωστικών εξετάσεων, νοσηλευτικών υπηρεσιών κατ' οίκον και μεταφορά με ασθενοφόρο για ασφαλισμένους πελάτες των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών. Η συνεργασία προβλέπεται να επεκταθεί σύντομα και σε άλλους τομείς».

Στη συγκεκριμένη συνεργασία είχε αναφερθεί σε παλαιότερο δημοσίευμά του το Euro2day.gr, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «στόχος της Call Net είναι να πληροφορεί τους κατόχους ασφαλιστηρίων συμβολαίων για το δίκτυο των συνεργαζόμενων μονάδων του ΠΕΙΚ, στο οποίο θα μπορούν να εξυπηρετηθούν».

Οι εκκρεμότητες όμως για τις ιδιωτικές κλινικές κάθε άλλο παρά σταματούν στο πώς θα τρέξει και θα επεκταθεί η συγκεκριμένη συμφωνία. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι περιμένουν πρώτα να συναντήσουν τη νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας και στη συνέχεια να προχωρήσουν στην ετήσια γενική τους συνέλευση, η οποία δρομολογείται είτε προς το τέλος του μήνα είτε ενδεχομένως και στις αρχές Μαρτίου.

Το πρώτο από τα καυτά ζητήματα που θα συζητηθούν με τη νέα πολιτική ηγεσία είναι το ανοιχτό θέμα που άφησε η απερχόμενη κυβέρνηση και αφορά τη σύμβαση ΕΟΠΥΥ-ιδιωτικών κλινικών για το 2015. Σύμβαση μέχρι σήμερα δεν έχει υπογραφεί, παρότι διανύουμε ήδη το δεύτερο μήνα του έτους! Θα υπάρξει λοιπόν σύμβαση και αν ναι ποιο θα είναι το περιεχόμενό της; Τι θα γίνει επίσης με τα οφειλόμενα των προηγούμενων ετών;

Ένα δεύτερο σημαντικό θέμα για τις ιδιωτικές κλινικές είναι η σύναψη συνεργασιών με ασφαλιστικές εταιρείες.

Όπως έχει αναφερθεί από το Euro2day.gr, έχουν ξεκινήσει συζητήσεις με έντεκα ασφαλιστικές με στόχο τη δημιουργία ασφαλιστικών πακέτων υγείας, τα οποία θα εξυπηρετούνται από κοινού από το δίκτυο των κλινικών του ΠΕΙΚ που τελικά θα συμφωνήσουν.

Τρίτη εκκρεμότητα που θα συζητηθεί στην επικείμενη τακτική γενική συνέλευση των ιδιωτικών κλινικών (δεν συμμετέχουν οι τέσσερις μεγάλοι όμιλοι του κλάδου, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει ξεχωριστή ένωση), είναι αυτή του προγράμματος κοινών προμηθειών, με στόχο τη δημιουργία οικονομιών κλίμακας και τη μείωση του κόστους.

Τέλος, στα προς συζήτηση θέματα εντάσσεται και η συνδιοργάνωση της έκθεσης ιατρικού εξοπλισμού και υπηρεσιών «Med Point Υγεία» στις 4-5 Απριλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v