Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναπόφευκτο το Grexit λέει ο Άλαν Γκρίνσπαν

«Πιστεύω ότι τελικά η Ελλάδα θα αποχωρήσει. Δεν νομίζω ότι βοηθά την ίδια ή τους υπόλοιπους της ζώνης του ευρώ. Είναι θέμα χρόνου προτού όλοι αναγνωρίσουν ότι ο χωρισμός είναι η καλύτρη στρατηγική», δήλωσε στο BBC ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης.

Αναπόφευκτο το Grexit λέει ο Άλαν Γκρίνσπαν

Η Ελλάδα θα πρέπει να εγκαταλείψει την ευρωζώνη, προβλέπει ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης των ΗΠΑ Αλαν Γκρίνσπαν, σε δηλώσεις του στο BBC. 

Ο κ. Γκρίνσπαν σημειώνει ότι δεν βλέπει ποιος θα ήταν πρόθυμος να δώσει περισσότερα δάνεια για να ενισχύσει την ασθμαίνουσα ελληνική οικονομία.

Η Αθήνα θέλει να επαναδιαπραγματευθεί τους όρους του προγράμματος αλλά ο κ. Γκρίνσπαν υποστηρίζει: "Δεν προβλέπω λύση που να μην περιλαμβάνει έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ". 

"Πιστεύω ότι τελικά η Ελλάδα θα αποχωρήσει. Δεν νομίζω ότι βοηθά την ίδια ή τους υπόλοιπους της ζώνης του ευρώ. Είναι θέμα χρόνου προτού όλοι αναγνωρίσουν ότι ο χωρισμός είναι η καλύτρη στρατηγική", υπογραμμίζει.

Όπως σημειώνει, "το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει τρόπος να συνεχίσει το ευρωπαϊκό νόμισμα εάν τα μέλη της ένωσης δεν προχωρήσουν σε πολιτική ενοποίηση - ακόμη και η απλή δημοσιονομική ενοποίηση δεν αρκεί".

Ο Αμερικανός κεντρικός τραπεζίτης προειδοποιεί ότι η προσπάθεια να κρατηθούν όλα τα μέλη εντός της ευρωζώνης "θέτει περιορισμούς σε όλους", κι υποστηρίζει ότι υπάρχει πραγματικό ρίσκο "πολύ μεγαλύτερης διάσπασης" με άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου να αποχωρούν. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v