Μεγάλη ανταπόκριση στην «Ψηφιακή Αλληλεγγύη»

Οι δικαιούχοι μπορούν να λάβουν την «Ψηφιακή Αλληλεγγύη» με την μορφή επιδότησης για ευρυζωνική σύνδεση, για να αγοράσουν τάμπλετ ή λάπτοπ ή για να εκπαιδευτούν σε βασικές υπηρεσίες χρήσης ΤΠΕ.

Μεγάλη ανταπόκριση στην «Ψηφιακή Αλληλεγγύη»

«Διψασμένοι» να αποκτήσουν σύνδεση με την νέα τεχνολογία είναι οι πολλοί Έλληνες πολίτες, αλλά τους λείπουν τα οικονομικά μέσα.

Αυτό επιβεβαιώνει η ανταπόκριση των πολιτών στη δράση «Ψηφιακή Αλληλεγγύη» της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Σχεδόν 31.000 κουπόνια εκδόθηκαν την Τετάρτη, την πρώτη μέρα που άνοιξε η ηλεκτρονική εφαρμογή στη σελίδα.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή απευθύνεται σε 290.000 πολίτες-δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος, οι οποίοι μπορούν, εκτυπώνοντας το Κουπόνι «Ψηφιακής Αλληλεγγύης» και επισκεπτόμενοι ένα από καταστήματα που έχουν πάρει έγκριση συμμετοχής στη Δράση να αποκτήσουν:

-Είτε επιδότηση 12 ευρώ τον μήνα στη συνδρομή ευρυζωνικής σύνδεσης (κινητή ή σταθερή)

-Είτε ηλεκτρονικό υπολογιστή τύπου tablet ή φορητό υπολογιστή τύπου netbook ή laptop (αξίας μέχρι 230 Ευρώ),

-Ετε υπηρεσίες υποστήριξης – κατάρτισης σε χρήση ΤΠΕ κατ' οίκον, όπως πρόσβαση σε email, internet, e-gov υπηρεσίες, κ.λπ.

Η Δράση χρηματοδοτείται από το κονδύλια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» του ΕΣΠΑ και αφορά πολίτες – δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος στις περιφέρειες αμιγούς σύγκλισης (Ανατολική Μακεδονία Θράκη, Θεσσαλία, Ήπειρος, Δυτική Ελλάδα, Ιόνιοι νήσοι, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη).

Οι δικαιούχοι θα μπορούν να εξαργυρώσουν το κουπόνι της Ψηφιακής Αλληλεγγύης έτος το τέλος Ιουνίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v