Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νοβότνι: Η ΕΚΤ μπορεί να κάνει αποδεκτά ξανά ελληνικά ομόλογα

Η ΕΚΤ δεν επέβαλε ειδικές κυρώσεις κατά της Ελλάδας, αλλά εφάρμοσε τους κανονισμούς, τόνισε το μέλος του Δ.Σ. της κεντρικής τράπεζας, Έβαλντ Νοβότνι.

Νοβότνι: Η ΕΚΤ μπορεί να κάνει αποδεκτά ξανά ελληνικά ομόλογα

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μπορεί να κάνει και πάλι αποδεκτά τα ελληνικά κρατικά ομόλογα ως ενέχυρα για την παροχή ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες αν η ελληνική κυβέρνηση συμφωνήσει σε νέο πρόγραμμα διάσωσης με τους διεθνείς δανειστές, δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης της Αυστρίας, Έβαλντ Νοβότνι.

«Η εναλλακτική θα ήταν να εξαρτηθεί το βήμα αυτό από το αποτέλεσμα των μελλοντικών πολιτικών διαπραγματεύσεων, αλλά αυτό ακριβώς δεν ήθελε το Συμβούλιο» τόνισε ο κ. Νοβότνι σε συνέντευξη του στην ιστοσελίδα nzz.at.

«Aν στην πορεία των διαπραγματεύσεων υπάρξει ένα νέο πρόγραμμα, τότε μια εξαίρεση (waiver) είναι και πάλι πιθανή, αλλά δεν είμαστε μέρος των διαπραγματεύσεων» πρόσθεσε.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο ίδιος τόνισε ότι η χθεσινή απόφαση της ΕΚΤ δεν πρέπει να ερμηνευτεί ως η επιβολή ειδικών κυρώσεων στην Ελλάδα, αλλά η εφαρμογή των κανονισμών της κεντρικής τράπεζας.

Yπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη το Διοικητικό της Συμβούλιο της ΕΚΤ αποφάσισε, αιφνιδιαστικά, να μην κάνει αποδεκτά από τις 11 Φεβρουαρίου τα ελληνικά κρατικά ομόλογα και τα ομόλογα με εγγύηση Δημοσίου ως ενέχυρα για την παροχή ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v