Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα με Πούτιν

Σύμφωνα με τον σύμβουλο σε θέματα εξωτερικής πολιτικής του Κρεμλίνου, ο Πούτιν είπε στον Αλέξη Τσίπρα ότι θα πραγματοποιήσει «παραγωγικές συνομιλίες» την Παρασκευή με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τη γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα με Πούτιν

Με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα επικοινώνησε τηλεφωνικά σήμερα ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. 

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ο Ρώσος Πρόεδρος συνεχάρη τον Πρωθυπουργό για την εκλογή της νέας κυβέρνησης. Οι δυο άνδρες τόνισαν την ανάγκη για ουσιαστική ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας-Ρωσίας -δύο χώρες με βαθιές και ιστορικές σχέσεις- ιδίως στους τομείς της οικονομίας, της ενέργειας, του τουρισμού, του πολιτισμού και των μεταφορών.

Συζητήθηκαν, επίσης, οι διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, ενώ τονίσθηκε η σημασία εξασφάλισης της ειρήνης και της σταθερότητας στην Ουκρανία, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή.

Τέλος ο Πρόεδρος Πούτιν προσκάλεσε τον Πρωθυπουργό στη Μόσχα, στις 9 Μαΐου, προκειμένου να παραστεί στην εκδήλωση για την νίκη των λαών ενάντια στον ναζισμό. Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία που αποδίδει στον αγώνα κατά του ναζισμού, εκφράζοντας την πρόθεση να ανταποκριθεί στην πρόσκληση.

Σύμφωνα με σύμβουλο σε θέματα εξωτερικής πολιτικής της Ρωσίας ο Πούτιν είπε στον Αλέξη Τσίπρα ότι θα πραγματοποιήσει "παραγωγικές συνομιλίες" την Παρασκευή με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τη γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v