Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εurasia Group: Αυξάνεται ο κίνδυνος κεφαλαιακών ελέγχων στην Ελλάδα

Χωρίς την ασφάλεια ενός προγράμματος διάσωσης και με πιο ακριβή χρηματοδότηση για τις τράπεζες μέσω του ELA, αυξάνεται ο κίνδυνος οικονομικών και πολιτικών εντάσεων στην Ελλάδα, προειδοποιεί η Eurasia Group.

Εurasia Group: Αυξάνεται ο κίνδυνος κεφαλαιακών ελέγχων στην Ελλάδα

H Ελλάδα θα αντιμετωπίσει μια πιστωτική κρίση τις επόμενες εβδομάδες καθώς οδεύει προς την τελική αναμέτρηση με τους Ευρωπαίους πιστωτές, εκτιμά η εταιρεία παροχής συμβουλών πολιτικού ρίσκου Eurasia Group, η οποία αυξάνει το ρίσκο επιβολής κεφαλαιακών ελέγχων στην χώρα.

Όπως μεταδίδει το Dow Jones, η συμβουλευτική βλέπει ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι πρόθυμη να επεκτείνει το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης μετά την διορία της 28ης Φεβρουαρίου, κάτι που σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να αντλήσει κεφάλαια διάσωσης μέχρι να επιτευχθεί νέα συμφωνία.

Την ίδια ώρα οι ελληνικές τράπεζες θα βασίζονται μόνο στην ακριβή χρηματοδότηση από τον ELA, ενώ μπορεί να αντιμετωπίσουν μια μεγάλη εκροή καταθέσεων.

«Στο βασικό μας σενάριο με πιθανότητα 60%, ο κίνδυνος επιβολής κεφαλαιακών ελέγχων αυξάνεται» επισημαίνει η Eurasia Group. «Χωρίς την ασφάλεια ενός προγράμματος διάσωσης, με πιο ακριβή χρηματοδότηση για τις τράπεζες μέσω του ELA και μεγάλες διαφορές για τις μεταρρυθμίσεις που θα πάρουν χρόνο να επιλυθούν, ο κίνδυνος εγχώριων οικονομικών και πολιτικών εντάσεων θα αυξηθεί» τονίζει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v