Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βαρουφάκης: Θα φτάσουμε σύντομα σε συμφωνία

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Γιάννης Βαρουφάκης μιλώντας στο Channel 4. Προέβλεψε ότι συμφωνία για το ελληνικό ζήτημα θα υπάρξει σύντομα η οποία και θα ρυθμίζει το θέμα «μια και έξω».

Βαρουφάκης: Θα φτάσουμε σύντομα σε συμφωνία
Ο Έλληνας υπουργός οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης δήλωσε στο Channel 4 ότι αναμένει σύντομα μια συμφωνία για την χώρα, μεταδίδει το Reuters.

«Θα υπάρξει συμφωνία πολύ σύντομα η οποία θα ρυθμίσει το ελληνικό ζήτημα μια και καλή», φέρεται να τόνισε στο βρετανικό κανάλι ο Γ. Βαρουφάκης.

«Η αίσθησή μου φεύγοντας από την Ντάουνινγκ Στριτ ήταν ότι έχουμε μια πολύ εποικοδομητική σχέση. Είχαμε μια θαυμάσια συνάντηση και παρά τις διαφορές μας επιθυμούμε να βρούμε κοινό έδαφος. Πιστεύω ότι το έχουμε ήδη βρει», σημείωσε για την συνάντηση με τον κ. Όζμπορν ο κ. Βαρουφάκης.

Ο ίδιος τόνισε πως δεν πιστεύει ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα κάνει κάτι που θα υπονομεύσει μια συμφωνία για την επίλυση της ελληνικής κρίσης. «Πρέπει να έχει κανείς μια πολύ κυνική στάση για να πιστεύει ότι η κεντρική τράπεζα, ο στόχος της οποίας είναι να κρατήσει την ευρωζώνη ενωμένη, θα κάνει κάτι για να την υπονομεύσει» είπε.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι η Ελλάδα χρειάζεται μια αίσθηση σταθερότητας ώστε να αρχίσει να αντιστρέφεται η εκροή καταθέσεων από τις τράπεζες.

Σημειώνεται ότι ο κ. Βαρουφάκης είχε νωρίτερα σήμερα συνάντηση με τον Βρετανό υπουργό οικονομικών Τ. Όσμπορν, ενώ απόψε θα έχει ραντεβού με περίπου 100 επενδυτές και τραπεζίτες.

Σύμφωνα με το Mega, στον πρώτο γύρο επαφών με ορισμένους από αυτούς ο κ. Βαρουφάηκς τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε κρατικοποιήσεις τραπεζών και είναι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων αλλά με διαφορετικά κριτήρια.

Ανέφερε επίσης πως η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην έκδοση ομολόγων χωρίς ημερομηνία λήξης.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v