Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαπέν: Η Γαλλία είναι στο πλευρό της Ελλάδας

Το χρέος της Ελλάδας πρέπει να πληρωθεί, αλλά οι λεπτομέρειες της αποπληρωμής μπορούν να συζητηθούν, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών. Διακήρυξε ότι η Γαλλία θα "συνοδεύσει" την Ελλάδα στα διαβήματα που θα κάνει σε ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ.

Σαπέν: Η Γαλλία είναι στο πλευρό της Ελλάδας

Η Ελλάδα πρέπει να αποπληρώσει το χρέος της, αλλά πρέπει επίσης να συζητήσει τις λεπτομέρειες αυτής της αποπληρωμής, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν, μιλώντας στο Europe 1 μετά τη συνάντησή του με το Γάννη Βαρουφάκη.

Το χρέος της Ελλάδας οφείλεται πρωτίστως «σε εκείνους που έσπευσαν στη διάσωση στης Ελλάδας» δήλωσε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Δεν τίθεται θέμα να μεταφερθεί το βάρος του ελληνικού χρέους, από τον Έλληνα φορολογούμενο, το Γερμανό φορολογούμενο ή τον Ισπανό φορολογούμενο… Πρέπει να αποπληρωθεί το χρέος, αλλά οι λεπτομέρειες αυτής της αποπληρωμής είναι κάτι άλλο και αυτό είναι κάτι που θα μπορούσαμε να συζητήσουμε».

Ο Γάλλος αξιωματούχος δήλωσε πως «Η Ελλάδα πρέπει να καταλάβει… χρειάζεται κίνηση, χρειάζεται να προσαρμοστεί». Ο κ. Σαπέν έκανε λόγο ειδικότερα στο θέμα της φοροδιαφυγής και της δημιουργίας μίας αποτελεσματικής φορολογικής αρχής. Τόνισε πως ο  Γιάννης Βαρουφάκης τον διαβεβαίωσε ότι «ο πρωταρχικός στόχος» της κυβέρνησής του είναι οι μεταρρυθμίσεις προς αυτή την κατεύθυνση. «Του είπα: Εκεί μπορούμε να σας βοηθήσουμε, είμαστε μαζί σου, είμαστε μαζί σας για να εξασφαλίσουμε ότι όλοι στην Ελλάδα θα πληρώνουν τους φόρους τους».

Όπως μεταδίδει το Reuters, o Γάλλος υπουργός Οικονομικών δήλωσε επίσης ότι η Γαλλία είναι έτοιμη να «συνοδεύσει» την Ελλάδα στα διαβήματα που θα κάνει σε ΕΤ, ΕΕ και στα άλλα μέλη της ευρωζώνης, κατά συνέπεια και στη Γερμανία

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v