Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση 0,7% στον τζίρο της βιομηχανίας τον Νοέμβριο

Ο μέσος ΓΔ Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία στο διάστημα Δεκεμβρίου 2013-Νοεμβρίου 2014 ήταν μειωμένος κατά 1,5%, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Πτώση 0,7% στον τζίρο της βιομηχανίας τον Νοέμβριο

Μειωμένος κατά 0,7% ήταν ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) τον Νοέμβριο του 2014, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ.

Ο µέσος Γενικός ∆είκτης του δωδεκαµήνου ∆εκεµβρίου 2013 - Νοεµβρίου 2014, σε σύγκριση µε τον ίδιο ∆είκτη του δωδεκαµήνου ∆εκεµβρίου 2012 - Νοεµβρίου 2013, παρουσίασε µείωση κατά 1,5%.

Ανάλυση ετήσιων µεταβολών Γενικού ∆είκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιοµηχανία

Η µείωση του Γενικού ∆είκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιοµηχανία κατά 0,7% το µήνα Νοέµβριο 2014, σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του Νοεµβρίου 2013, οφείλεται στις παρακάτω µεταβολές των δεικτών των επιµέρους τοµέων βιοµηχανίας, δηλαδή:

α. Στην αύξηση του ∆είκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατοµείων κατά 12,8%.
Ειδικότερα, στην αύξηση αυτή συνέβαλαν κυρίως, οι αυξήσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη και άλλων εξορυκτικών και λατοµικών δραστηριοτήτων.

β. Στη µείωση του ∆είκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποιητικών Βιοµηχανιών κατά 0,9%.
Ειδικότερα, στη µείωση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι µειώσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: κλωστοϋφαντουργικών υλών, ειδών ένδυσης, κατασκευή µεταλλικών προϊόντων και λοιπού εξοπλισµού µεταφορών.

Επίσης, η µείωση του Γενικού ∆είκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιοµηχανία κατά 0,7% το µήνα Νοέµβριο 2014, σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του Νοεµβρίου 2013, οφείλεται στις µεταβολές των δεικτών των επιµέρους αγορών ως εξής:

-Στη µείωση του ∆είκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς κατά 3,1%.

-Στην αύξηση του ∆είκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς κατά 2,3%.

Ανάλυση ετήσιων µεταβολών ∆είκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς

Η µείωση του ∆είκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς κατά 3,1% το µήνα Νοέµβριο 2014, σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του Νοεµβρίου 2013, οφείλεται στις παρακάτω µεταβολές των δεικτών των επιµέρους τοµέων βιοµηχανίας, δηλαδή:

α. Στην αύξηση του ∆είκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατοµείων κατά 31,1%.
Ειδικότερα, στην αύξηση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι αυξήσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη και άλλων εξορυκτικών και λατοµικών δραστηριοτήτων.

β. Στη µείωση του ∆είκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποιητικών Βιοµηχανιών κατά 3,4%.
Ειδικότερα, στη µείωση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι µειώσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: δερµάτων– ειδών υπόδησης, παραγώγων πετρελαίου και άνθρακα, κατασκευή µεταλλικών προϊόντων και λοιπού εξοπλισµού µεταφορών.

Ανάλυση ετήσιων µεταβολών ∆είκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς

Η αύξηση του Γενικού ∆είκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς κατά 2,3% το µήνα Νοέµβριο 2014, σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του Νοεµβρίου 2013, οφείλεται στις παρακάτω µεταβολές των δεικτών των επιµέρους τοµέων βιοµηχανίας, δηλαδή:

α. Στην αύξηση του ∆είκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατοµείων κατά 0,1%.
Ειδικότερα, στην αύξηση αυτή συνέβαλε κυρίως, η αύξηση του δείκτη του 2ψήφιου κλάδου εξόρυξης µεταλλούχων µεταλλευµάτων.

β. Στην αύξηση του ∆είκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποιητικών Βιοµηχανιών κατά 2,3%.
Ειδικότερα, στην αύξηση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι αυξήσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: καπνού, µη µεταλλικών ορυκτών, βασικών µετάλλων και µηχανηµάτων και ειδών εξοπλισµού.

Επίσης, η αύξηση του ∆είκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς στη Βιοµηχανία κατά 2,3% το µήνα Νοέµβριο 2014, σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του Νοεµβρίου 2013, οφείλεται στις µεταβολές των δεικτών των επιµέρους αγορών ως εξής:

-Στην αύξηση του ∆είκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς Ευρωζώνης κατά 13,6%.

-Στη µείωση του ∆είκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς εκτός Ευρωζώνης κατά 2,1%.

 

***Αναλυτικά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ επισυνάπτονται στη στήλη "Συνοδευτικό Υλικό"

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v