Στις 4 Φεβρουαρίου η εξαργύρωση κουπονιών για δωρεάν ίντερνετ

Δωρεάν σύνδεση στο διαδίκτυο και tablet ή φορητό υπολογιστή για τους 290.000 δικαιούχους πολίτες του κοινωνικού μερίσματος θα δοθούν μέσω της δράσης Ψηφιακή Αλληλεγγύη.

Στις 4 Φεβρουαρίου η εξαργύρωση κουπονιών για δωρεάν ίντερνετ

Από τις 4 Φεβρουαρίου 2015 θα μπορούν οι 290.000 δικαιούχοι της δράσης «Ψηφιακή Αλληλεγγύη» να εξαργυρώσουν το κουπόνι προκειμένου να αποκτήσουν σύνδεση στο ίντερνετ, καθώς και tablet ή φορητό υπολογιστή.

Η δράση αφορά τους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος των οκτώ περιφερειών που καλύπτει το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση», δηλαδή Ανατολική Μακεδονία - Θράκη, Θεσσαλία, Ήπειρο, Δυτική Ελλάδα, Ιόνιους Νήσους, Πελοπόννησο, Βόρειο Αιγαίο και Κρήτη.

Οι πολίτες που είναι δικαιούχοι του κουπονιού ψηφιακής αλληλεγγύης θα μπορούν να το εκτυπώσουν από το site www.e-inclusion.gr και στη συνέχεια να επισκεφθούν ένα από τα εγκεκριμένα καταστήματα και να αποκτήσουν:

-Επιδότηση 12 ευρώ τον μήνα στη συνδρομή ευρυζωνικής σύνδεσης (κινητή ή σταθερή), ηλεκτρονικό υπολογιστή τύπου tablet ή φορητό υπολογιστή τύπου netbook ή laptop (αξίας μέχρι 230 ευρώ).

πηρεσίες υποστήριξης – κατάρτισης σε χρήση ΤΠΕ κατ' οίκον, όπως πρόσβαση σε email, internet, e-gov υπηρεσίες κ.λπ.

Στόχος της παρέμβασης είναι η μείωση του ψηφιακού χάσματος και η παροχή ίσων ευκαιριών στους πλέον αδύναμους οικονομικά πολίτες για πρόσβαση στο διαδίκτυο και αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για την παροχή ίσων ευκαιριών σε όλους τους πολίτες και τη γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος η δράση Ψηφιακή Αλληλεγγύη, προϋπολογισμού 100 εκατομμυρίων ευρώ, σχεδιάστηκε από τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και υλοποιείται από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (Τ.Ε.Ε.) και το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας & Τεχνολογίας (Ε.Δ.Ε.Τ. Α.Ε.) ενώ συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε.

Μέρος της ίδιας προσπάθειας αποτελεί και η πρόσφατη έναρξη υλοποίησης του έργου «RURAL BROADBAND», που αφορά την εγκατάσταση Ευρυζωνικών Υποδομών στις Απομακρυσμένες και Αγροτικές Περιοχές. Ένα ακόμη βήμα είναι και το έργο για την παροχή δωρεάν Wi-fi σε όλους τους δήμους της χώρας καθώς και σε πανεπιστημιακούς χώρους και σε νοσοκομεία, το οποίο βρίσκεται σε φάση εξέλιξης της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι οι προθεσμίας εγγραφής των συνεργαζόμενων καταστημάτων και η υποβολή των προσφορών τους στο πρόγραμμα Ψηφιακή Σύγκλιση έχουν οριστεί για τις 14 και τις 28 Ιανουαρίου αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v