Facebook: Eπένδυση στην Xiaomi εξέτασε τον Οκτώβριο

Tο ενδεχόμενο να επενδύσει στην κινεζικής Xiaomi εξέτασε τον Οκτώβριο ο Mark Zuckerber, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Οι σχέσεις της εταιρείας κατασκευής έξυπνων κινητών με την Google και η απαγόρευση του Facebook στην Κίνα οδήγησαν σε ναυάγιο τις συζητήσεις.

Facebook: Eπένδυση στην Xiaomi εξέτασε τον Οκτώβριο

Ο Mark Zuckerberg και ο CEO της Xiaomi, Lei Jun, συζήτησαν μια πιθανή επένδυση του Facebook στην κινεζική εταιρεία κατασκευής κινητών τηλεφώνων, χωρίς ωστόσο να προκύψει κάποια συμφωνία, ανέφεραν στο Reuters καλά πληροφορημένες πηγές.

Σύμφωνα με το πρακτορείο οι συζητήσεις πραγματοποιήθηκαν τον Οκτώβριο σε δείπνο μεταξύ του κ. Zuckerberg και του CEO της Xiaomi, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του πρώτου στο Πεκίνο.

Πηγή του Reuters υποστήριξε πως η υπό εξέταση επένδυση του Facebook δεν ήταν τεράστια, αλλά οι διαπραγματεύσεις δείχνουν πόσο έχουν βαθύνει οι σχέσεις μεταξύ κινεζικών και αμερικανικών εταιρειών.

Ο κ. Lei της Χiaomi φοβήθηκε ότι μια συμφωνία με το δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο θα προκαλούσε δυσκολίες με το Πεκίνο, καθώς το Facebook είναι απαγορευμένο στην Κίνα, σημείωσαν δύο πηγές. Επιπλέον, ο CEO της κινεζικής εταιρείας έκρινε πως ένα deal με τον Zuckerberg θα απειλούσε την σχέση του με την Google.

H Google αποτελεί στρατηγικό εταίρο της Xiaomi, καθώς τα τηλέφωνα της χρησιμοποιούν λειτουργικό σύστημα Android.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v