Στις 9 Μαρτίου οι προσφορές για ΣΕΦ και Μαρίνα Αθηνών

Συνεχείς είναι οι αναβολές στους διαγωνισμούς παραχώρησης ή πώλησης ακινήτων του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ). Τελευταίο κρούσμα ο διαγωνισμός για την πολυετή μίσθωση του περιβάλλοντος χώρου του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας στο Φάληρο.

Στις 9 Μαρτίου οι προσφορές για ΣΕΦ και Μαρίνα Αθηνών

Για μετά τις εκλογές μετατίθενται οι ημερομηνίες υποβολής προσφορών στους διαγωνισμούς του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ).

Οι αναβολές είναι συνεχείς με τελευταίο κρούσμα το διαγωνισμό παραχώρησης του δικαιώματος χρήσης - διαχείρισης του περιβάλλοντος χώρου του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) στο Φάληρο και γειτονικής έκτασης 22 στρεμμάτων για 99 χρόνια, μαζί με το δικαίωμα διοίκησης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης του τουριστικού λιμένα Φαλήρου (Μαρίνα Αθηνών) για περίοδο 50 ετών. Στο διαγωνισμό δεν περιλαμβάνεται η εγκατάσταση του ΣΕΦ.

Ως ημερομηνία υποβολής προσφορών είχε οριστεί αρχικά η 30ή Ιανουαρίου, αλλά η τελευταία έκδοση του χρονοδιαγράμματος προβλέπει πως θα υποβληθούν στις 9 Μαρτίου.

Για τις αρχές Μαρτίου προγραμματίζεται, έπειτα από συνεχείς αναβολές, και η υποβολή προσφορών για το 67% του ΟΛΠ, ενώ για μετά τις εκλογές μεταφέρονται και οι τελικές προθεσμίες για άλλους διαγωνισμούς του ΤΑΙΠΕΔ.

Στην περίπτωση του διαγωνισμού για τον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ, ο επενδυτής στην ουσία θα κληρονομήσει τη σύμβαση που υπάρχει ήδη για την εκμετάλλευση της μαρίνας με κοινοπραξία στην οποία συμμετέχουν η J&P ΑΒΑΞ και άλλοι επενδυτές. Το ακίνητο είναι κατάλληλο για την ανάπτυξη χρήσεων αναψυχής σε συνδυασμό με περιορισμένες εμπορικές χρήσεις, με παράλληλη διατήρηση και αναβάθμιση ορισμένων αθλητικών εγκαταστάσεων.

Ο περιβάλλων χώρος του ΣΕΦ είναι συνολικής έκτασης 344 στρεμμάτων. Στο πακέτο εντάχθηκε η Μαρίνα Φαλήρου, συμπεριλαμβανομένων και των υφιστάμενων εγκαταστάσεων καθώς επίσης και η έκταση των 22 στρεμμάτων που είναι όμορη του βορειοανατολικού άκρου του ΣΕΦ.

Η τύχη αρκετών διαγωνισμών θα εξαρτηθεί από τη στάση της επόμενης κυβέρνησης καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται κατά της παραχώρησης μεγάλων κρατικών ακινήτων, τουλάχιστον με βάση το μοντέλο που προωθεί το ΤΑΙΠΕΔ. Αρνητικός είναι και για την πώληση κρατικών εταιρειών όπως ο ΟΛΠ, ο ΟΛΘ κλπ.

Ηλεκτρονικές δημοπρασίες

Εν τω μεταξύ για αύριο έχει προγραμματιστεί η κατάθεση προσφορών στην ηλεκτρονική δημοπρασία του ΤΑΙΠΕΔ για 16 ακίνητα ανά την Ελλάδα. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται οικόπεδα στην περιοχή Αμπελοκήπων στα Ιωάννινα, οικόπεδα στην περιοχή Τούμπα Λάρισας, τριώροφο διατηρητέο στην οδό Περικλέους στην Αθήνα, ξενοδοχείο στην οδό Βερανζέρου στην Αθήνα, οικόπεδα σε Πάτρα, Κεφαλονιά, Κω κ.ά. Πρόκειται για αρκετά ακίνητα που είχαν βγει και στο παρελθόν σε ηλεκτρονική δημοπρασία, χωρίς να υπάρξει ενδιαφέρον από αγοραστές. Κάποιοι στο ΤΑΙΠΕΔ θεωρούν πως εξίσου περιορισμένο θα είναι το ενδιαφέρον και στην αυριανή δημοπρασία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v