Γερμανία: Στα €23,5 δισ. η έκθεση τραπεζών στην Ελλάδα

Το μεγαλύτερο μερίδιο της γερμανικής έκθεσης βρίσκεται στην κρατική αναπτυξιακή τράπεζα KfW, με τα δάνεια προς το ελληνικό δημόσιο να φτάνουν στα 15 δισ. περίπου ευρώ. Διαχειρίσιμο ένα Grexit, σύμφωνα με τον επικεφαλής της γερμανικής ένωσης τραπεζών.

Γερμανία: Στα €23,5 δισ. η έκθεση τραπεζών στην Ελλάδα

Η πιστωτική έκθεση των γερμανικών τραπεζών στην Ελλάδα ανέρχεται στα 23,5 δισ. ευρώ, αλλά ο συστημικός κίνδυνος είναι μικρός λόγω του μικρού μεριδίου που έχουν οι μεγαλύτερες τράπεζες όπως η Deutsche Bank και η Commerzbank, υπολογίζει το Reuters.

Το μεγαλύτερο μερίδιο της γερμανικής έκθεσης βρίσκεται στην κρατική αναπτυξιακή τράπεζα KfW, με τα δάνεια προς το ελληνικό δημόσιο να φτάνουν στα 15 δισ. περίπου ευρώ.

Η Commerzbank ανακοίνωσε πως η έκθεση της στην Ελλάδα φτάνει στα 400 εκατ. ευρώ, ενώ η Deutsche Bank ανέφερε πως έχει περίπου 298 εκατ. ευρώ έκθεση σε εταιρικό, τραπεζικό και δημόσιο χρέος.

Mε βάση στοιχεία της ένωσης γερμανικών τραπεζών (BdB), από το σύνολο της γερμανικής έκθεσης, τα 4,6 δισ. ευρώ είναι προς άλλες τράπεζες, τα 3,6 δισ. ευρώ προς επιχειρήσεις και τα 15,2 δισ. ευρώ προς κρατικές οντότητες.

«Η πιστωτική έκθεση των γερμανικών τραπεζών στην Ελλάδα είναι χαμηλός» ανέφερε σε ανακοίνωση ο επικεφαλής της BdB, Thomas Kemmer. «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει, οι άμεσες επιπτώσεις στις γερμανικές τράπεζες θα είναι διαχειρίσιμες» τόνισε.

«Ακόμα και οι συνέπειες από μια μετάσταση που θα ακολουθήσουν μια έξοδο θα αντιμετωπιστούν καλύτερα από ότι δύο με τρία χρόνια πριν» πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v