Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συναντήσεις στην Αίγυπτο για την ενέργεια

Η διεύρυνση της ενεργειακής συνεργασίας των Ελλάδας-Αιγύπτου στους τομείς του φυσικού αερίου και πετρελαίου αποτέλεσαν μεταξύ άλλων αντικείμενο των συναντήσεων μεταξύ του κ. Ν. Στεφάνου και ανώτατων στελέχων των ΕΛΠΕ, του Ομίλου Βαρδινογιάννη και της ΔΕΠΑ με τον Αιγύπτιο υφυπουργό πετρελαίου και στελέχη της EGAS.

Συναντήσεις στην Αίγυπτο για την ενέργεια
Η διεύρυνση της ενεργειακής συνεργασίας των Ελλάδας-Αιγύπτου στους τομείς του φυσικού αερίου και πετρελαίου, αλλά και η στήριξη της επιχειρηματικής παρουσίας, στην Αίγυπτο, ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων αποτέλεσαν τα αντικείμενα των συναντήσεων μεταξύ του κ. Ν. Στεφάνου και ανώτατων στελέχων των ΕΛΠΕ, του Ομίλου Βαρδινογιάννη και της ΔΕΠΑ, με τον Αιγύπτιο υφυπουργό πετρελαίου και στελέχη της EGAS.

Αναλυτικότερα σε συνέχεια του Μνημονίου Συνεργασίας για την ενεργειακή συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα του φυσικού αερίου και του πετρελαίου, που υπέγραψαν στις 8 Μαΐου του 2006, στο Κάιρο, ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας και ο υπουργός Πετρελαίου της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου Δρ Σάμεχ Φάχμι, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης Νίκος Στεφάνου, συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Ανάπτυξης και ανώτατα στελέχη της εταιρείας ”Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ”, του Ομίλου Βαρδινογιάννη και της ΔΕΠΑ ΑΕ, συναντήθηκε εχθές, 6 Μαΐου 2007, στο Κάιρο, με τον υφυπουργό Πετρελαίου κ. Abdella Ghorab και στελέχη της EGAS.

Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η διεύρυνση της ενεργειακής συνεργασίας των δύο χωρών στους τομείς του φυσικού αερίου και του πετρελαίου, αλλά και η στήριξη της επιχειρηματικής παρουσίας, στην Αίγυπτο, ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων.

Επιπλέον, ο κ. Στεφάνου ενημέρωσε τον κ. Ghorab, για την από κοινού πρωτοβουλία της ιταλικής και της ελληνικής κυβέρνησης, για την ίδρυση της ενεργειακής κοινότητας των Ευρω-Μεσογειακών χωρών.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας έκανε την παρακάτω δήλωση:

”Άξονας της ενεργειακής πολιτικής που εφαρμόζουμε τους τελευταίους 38 μήνες είναι η ένταξη της χώρας μας στα διεθνή δίκτυα πετρελαίου, φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού, αλλά και η περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεών μας με τις χώρες – παραγωγούς υδρογονανθράκων.

Παράλληλα, στηρίζουμε, με την πολιτική και την παρουσία μας, τις επενδυτικές και εμπορικές δραστηριότητες των ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται δυναμικά στις διεθνείς αγορές.

Η συνάντηση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης, Νίκου Στεφάνου, με τον υφυπουργό Πετρελαίου της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, κ. Abdella Ghorab, αποτελεί ένα ακόμη βήμα για την ενίσχυση των οικονομικών και ενεργειακών σχέσεων των δύο χωρών, που μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας στον τομέα του φυσικού αερίου και του πετρελαίου, που υπογράψαμε, πριν από ένα έτος, με τον υπουργό Πετρελαίου Δρα Σάμεχ Φάχμι, έχουν αποκτήσει μια νέα δυναμική.”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v