Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

O Ευθύμιος Βιδάλης επανεξελέγη πρόεδρος του ΣΜΕ

Ο Ευθύμιος Ο. Βιδάλης, διευθύνων σύμβουλος της S&B Bιομηχανικά Ορυκτά επανεξελέγη πρόεδρος του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ), κατά τη Γενική Συνέλευση των μελών του Συνδέσμου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4 Μαΐου 2007.

O Ευθύμιος Βιδάλης επανεξελέγη πρόεδρος του ΣΜΕ
Ο Ευθύμιος Ο. Βιδάλης, διευθύνων σύμβουλος της S&B Bιομηχανικά Ορυκτά επανεξελέγη πρόεδρος του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ), κατά τη Γενική Συνέλευση των μελών του Συνδέσμου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4 Μαΐου 2007.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, λοιπά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου εξελέγησαν οι κ.κ. Κ. Σάλτας (ΙΝΤΕΡΜΠΕΤΟΝ-ΤΙΤΑΝ) - Αντιπρόεδρος, Στ. Γιαννακόπουλος (ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ) - Γεν. Γραμματέας, Π. Βετούλας (ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ)-Ταμίας, και μέλη οι κ.κ. Ελ. Φαίδρος (ΛΑΒΑ-ΑΓΕΤ), Ν. Δημαρέλλης (ΜΕΒΙΟΡ, ΕΛΒΙΟΡ, ΛΕΥΚΑ ΟΡΥΚΤΑ), Κ. Μελάς (ΔΕΗ), Μ. Κωνσταντινίδης (ΔΕΛΦΟΙ-ΔΙΣΤΟΜΟ), Γρ. Μπάκας (ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ), Μιχ. Στεφανάκης (S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε.), Εμμ. Φρογκουδάκης (ΛΑΡΚΟ), Ν. Συριόπουλος (ΓΕΩΕΛΛΑΣ) και Β. Λάμπος (ΕΛΑΤ - ΑΚΤΟΡ).

Ο κ. Βιδάλης τόνισε την ανάγκη εντατικοποίησης των προσπαθειών για τη θετική αντιμετώπιση σειράς κρίσιμων θεσμικών θεμάτων που απασχολούν και περιορίζουν τις αναπτυξιακές προοπτικές του συνόλου των μελών του ΣΜΕ, σε μια ιδιαίτερα ευνοϊκή περίοδο για τον τομέα των φυσικών πόρων παγκοσμίως.

Όπως επισημαίνεται, τα κυριότερα θέματα που περιορίζουν την ανάπτυξή του Κλάδου είναι οι εξαιρετικά πολύπλοκες και χρονοβόρες διαδικασίες αδειοδότησης, καθώς και η έλλειψη ενός ολοκληρωμένου χωροταξικού σχεδιασμού που θα προβλέπει μεταξύ άλλων και πρόσβαση στους φυσικούς πόρους.

Συνεχίζοντας ο κ. Βιδάλης ανέφερε τα εξής:

Ο ΣΜΕ, με τη διαμόρφωση καλά επεξεργασμένων και ολοκληρωμένων θέσεων και απόψεων, έχει καθιερωθεί ως αξιόπιστος συνομιλητής-εκφραστής του Κλάδου με τις αρμόδιες αρχές. Μολονότι οι ρυθμοί ανταπόκρισης της Δημόσιας Διοίκησης και των άλλων αρμοδίων φορέων στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Κλάδος παραμένουν αργοί, ο ΣΜΕ θα συνεχίσει και θα εντείνει τις προσπάθειές του για γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο.

Επίσης, ο ΣΜΕ έχει εντατικοποιήσει τα τελευταία δύο χρόνια τις παρεμβάσεις του στα διάφορα ευρωπαϊκά όργανα (απ΄ όπου εκπορεύεται πλέον ένα πολύ μεγάλο μέρος της νομοθεσίας) είτε με απευθείας επαφές είτε έμμεσα μέσα από τη συνεργασία με τους Ευρωπαϊκούς Συνδέσμους του κλάδου. Πρόθεσή του είναι να συνεχίσει σ΄αυτή την προσπάθεια με στόχο να προλαβαίνει αντί να θεραπεύει.

Ο κ. Βιδάλης, κλείνοντας την ομιλία του, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δέσμευση όλων των εταιριών του ΣΜΕ στην εφαρμογή του δικού τους Κώδικα Αρχών Βιώσιμης Ανάπτυξης (βασισμένου σε αντίστοιχους κώδικες άλλων Ευρωπαϊκών Συνδέσμων αλλά προσαρμοσμένου στις εθνικές ιδιαιτερότητες), καθώς και για την πρόοδο που καταγράφεται σε αυτόν τον τομέα, μέσα από τα παραδείγματα καλών πρακτικών που περιέχονται στο φετινό έντυπο Απολογισμού του ΣΜΕ.

Ο Ευθύμιος Ο. Βιδάλης είναι Πρόεδρος του ΣΜΕ από τον Απρίλιο του 2005, ενώ στο διάστημα 2001-2005 είχε διατελέσει Αντιπρόεδρος του ΣΜΕ.

Ο κ. Βιδάλης από τον Ιούνιο του 2001 είναι Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Εταιριών της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε., και την περίοδο 1998-2001 κατείχε τη θέση του Εντεταλμένου Συμβούλου επί Eπιχειρησιακών Θεμάτων (Chief Operating Officer).

Εργάστηκε για περισσότερα από 20 έτη στην Οwens Corning στην Ευρώπη και στην Αμερική. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Harvard με Β.Α. σε Πολιτικές Επιστήμες και απόφοιτος του Harvard Business School στη Διοίκηση Επιχειρήσεων με Μ.Β.Α. Εκτός από Ελληνικά ομιλεί Αγγλικά και Γαλλικά.

Είναι, μεταξύ άλλων, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΤΙΤΑΝ Α.Ε. και της RAYCAP Α.Ε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v