Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η αποχή των δικηγόρων «μπλόκαρε» την μήνυση Σαμαρά σε Χαικάλη

Ο δικηγόρος του πρωθυπουργού υπέβαλλε αίτημα στο ΔΣΑ να του δοθεί άδεια να προχωρήσει στην υποβολή της μήνυσης. Άδεια δεν του δόθηκε και το αίτημα αποσύρθηκε.

Η αποχή των δικηγόρων «μπλόκαρε» την μήνυση Σαμαρά σε Χαικάλη
Δεν δόθηκε άδεια απο τον ΔΣΑ στον συνήγορο του πρωθυπουργοί Πέτρο Μαχά να υποβάλλει μήνυση κατά του Π. Χαικάλη λόγω της αποχής των δικηγόρων.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες ο δικηγόρος Πέτρος Μαχάς, που είχε σχετική εντολή υποβολής μήνυσης από τον Αντώνη Σαμαρά κατά του βουλευτή και παντός άλλου υπευθύνου, υπέβαλλε αίτημα στο ΔΣΑ να του δοθεί άδεια να προχωρήσει στην υποβολή της μήνυσης, αφού οι δικηγόροι τελούν σε αποχή διαρκείας από τα καθήκοντά τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις νέες διατάξεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Πέτρο Μαχά του επισημάνθηκε πως "άδειες δίδονται μόνο σε περιπτώσεις παραγραφής αδικημάτων αλλά εν προκειμένω τέτοιο θέμα δεν υφίσταται".

Ο δικηγόρος επισήμανε ακόμα πως "ο πρωθυπουργός δεν επιθυμεί προνομιακή μεταχείριση αλλά θα περιμένει όπως όλοι οι έλληνες πολίτες".

Για αυτό το λόγο κι ενώ το αίτημα είχε απορριφθεί από την πρωτοβάθμια επιτροπή του ΔΣΑ, πριν συζητηθεί στη δευτεροβάθμια, ο πρωθυπουργός απέσυρε το αίτημα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v