Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέες προσφυγές στο Ελεγκτικό για το Ελληνικό

Πέραν της Περιφέρειας Αττικής, και ο δικηγόρος Γιώργος Κόκκας, ως εκπρόσωπος πολιτικής κίνησης κατέθεσε στο Ελεγκτικό Συνέδριο αίτηση αναθεώρησης της απόφασης για την επένδυση στο Ελληνικό.

Νέες προσφυγές στο Ελεγκτικό για το Ελληνικό

Στις αρχές του νέου έτους θα συζητηθούν στην αυξημένη επταμελή σύνθεση του 6ου τμήματος του ανωτάτου δημοσιονομικού δικαστηρίου οι προσφυγές κατά της απόφασης για την επένδυση στο Ελληνικό.

Πέραν της Περιφέρειας Αττικής, και ο δικηγόρος Γιώργος Κόκκας ως εκπρόσωπος της πολιτικής κίνησης «Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας» και της 'Ένωσης Προσώπων «Συσπείρωση για Δημοκρατία και Σεισάχθεια» κατέθεσε στο Ελεγκτικό Συνέδριο αίτηση αναθεώρησης της απόφασης για την επένδυση στο Ελληνικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 6ο Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου (πρόεδρος: Σωτηρία Ντούνη), με υπ΄ αριθμ. 3800/2014 απόφαση του είχε κρίνει νόμιμο τον διαγωνισμό για την αξιοποίηση του Ελληνικού με πλειοδότη την εταιρεία LAMDA.

Τότε το 6ο Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου αποφάσισε υπέρ της νομιμότητας του διαγωνισμού, κάνοντας δεκτή την αίτηση του ΤΑΙΠΕΔ και ανακαλώντας έτσι την προηγούμενη απόφαση του Ζ' Κλιμακίου, το οποίο είχε «παγώσει» στις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου την σχετική διαδικασία.

Ο κ. Κόκκας στην αίτησή του υποστηρίζει ότι αν και ανακηρύχθηκε μειοδότης η εταιρεία LAMDA, στην πραγματικότητα αγοράστρια εταιρεία είναι «μια παντελώς άγνωστη εταιρεία ειδικού σκοπού του Λουξεμβούργου η Hellnikon Global της οποίας το μετοχικό κεφάλαιο υπολείπεται των απαιτήσεων της όλης διαδικασίας παραχώρησης».

Ακόμη, υποστηρίζει ότι παραβιάστηκε η νομοθεσία (Ν. 3986/2011), όπως επίσης παραβιάστηκε και η διαγωνιστική διαδικασία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v