Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ψηφίζουν για ΠτΔ οι προφυλακισμένοι Βουλευτές της ΧΑ

Αδεία να μεταβούν στη Βουλή προκειμένου να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας στα προφυλακισμένα μέλη της Χρυσής Αυγής έδωσε η Εισαγγελέας των φυλακών, εκτιμώντας πως πρόκειται για κορυφαίο πολιτειακό ζήτημα.

Ψηφίζουν για ΠτΔ οι προφυλακισμένοι Βουλευτές της ΧΑ
Παρόντες στην ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας αύριο στη Βουλή θα είναι τα προφυλακισμένα μέλη της Χρυσής Αυγής. Η Εισαγγελέας των φυλακών έδωσε άδεια να μεταβούν στη Βουλή συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς, Γιάννης Λαγός, Γιώργος Γερμενής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Νίκος Κούζηλος και Ηλίας Κασιδιάρης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελέας των φυλακών εκτίμησε πως πρόκειται για κορυφαίο πολιτειακό ζήτημα, ενώ ούτως ή άλλως εάν δεν συμμετείχαν στη διαδικασία θα υπήρχε και θέμα συνταγματικότητας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα η Εισαγγελέας έχει δώσει άδεια στους προφυλακισμένους της Χρυσής Αυγής να μεταβούν στη Βουλή μόνο στις περιπτώσεις που αφορούσαν συζήτηση για την άρση της ασυλίας τους.

Επί του παρόντος τα μέλη της Χρυσής Αυγής έχουν δηλώσει ότι δεν προτίθενται να ψηφίσουν θετικά για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Οι υπόλοιποι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής που δεν είναι προφυλακισμένοι, αλλά κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, θα ψηφίσουν κανονικά. Πρόκειται για τους Ελένη Ζαρούλια, Δημήτρη Κουκούτση, Νίκο Μίχο, Μιχάλη Αρβανίτη, Αντώνη Γρέγο, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, Πολύβιο Ζησιμώπουλο, Ηλία Παναγιώταρο και Αρτέμη Ματθαιόπουλο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v