Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣτΕ: Κατά του «συνδικαλιστικού νόμου» προσέφυγε ο Π. Παυλόπουλος

Ο πρώην βουλευτής προσέφυγε με την ιδιότητα του συνηγόρου των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης Επικούρησης Ασφαλιστών και Προσωπικού Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων (ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ).

ΣτΕ: Κατά του «συνδικαλιστικού νόμου» προσέφυγε ο Π. Παυλόπουλος

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του ν.4261/2014 βάσει του οποίου δεν επιτρέπεται στα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης να έχουν παράλληλα και την συνδικαλιστική ιδιότητα προσέφυγε ο πρώην υπουργός και βουλευτής Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο πρώην βουλευτής προσέφυγε με την ιδιότητα του συνηγόρου των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης Επικούρησης Ασφαλιστών και Προσωπικού Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων (ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ).

Ειδικότερα, τα μέλη του ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ με την προσφυγή τους στο ΣτΕ στρέφονται κατά του επίμαχου νόμου αλλά και της σχετικής απόφασης του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση και υποστηρίζουν ότι είναι αντισυνταγματικός καθώς αντίκειται στην αρχή της συνδικαλιστικής ελευθερίας, την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας «με την μορφή της ελεύθερης συμμετοχής στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας«, όπως και στην αρχή της αναλογικότητας.

Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν επίσης ότι παραβιάζεται και το άρθρο 43 του Συντάγματος καθώς για παρόμοια θέματα πρέπει να εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα και όχι υπουργική απόφαση όπως έγινε στην προκειμένη περίπτωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v