Ειδικό Δικαστήριο για τον Γ. Παπακωνσταντίνου

Για το αδίκημα της απόπειρας απιστίας σε βάρος του Δημοσίου και της νόθευσης εγγράφου. Απαλλάσσονται οι συγγενείς του.

Ειδικό Δικαστήριο για τον Γ. Παπακωνσταντίνου

Στο Ειδικό Δικαστήριο παραπέμπεται με βούλευμα του συμβουλίου του Αρείου Πάγου με ψήφους 4/1 ο πρώην υπουργος Οικονομικων Γ. Παπακωνσταντίνου για τα αδικήματα της απόπειρας απιστίας σε βαρος του Δημοσίου και της νόθευσης εγγράφου.

Οι ανώτατοι δικαστές ωστόσο έκριναν ότι πρέπει να απαλλαγεί για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος όπως επίσης και ότι πρέπει να απαλλαγούν από όλες τις κατηγορίες οι συγγενείς του.

Η δίκη θα πρέπει να ξεκινήσει εντός δύο μηνών. Ο πρόεδρος της Βουλής σε δημόσια συνεδρίαση θα κληρώσει μεταξύ των μελών του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου Επικρατείας, 13 τακτικά και 6 αναπληρωματικά μέλη για τη συγκρότηση του Ειδικού Δικαστηρίου. Ο πρώην υπουργός μπορεί να μην παραστεί και να εκπροσωπηθεί από τρεις δικηγόρους.

Την παραπομπή του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση της λίστας Λαγκαρντ είχε ζητήσει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας. Κατα την κατηγορία ο πρώην υπουργός αλλοίωσε την λίστα Λαγκαρντ απαλείφοντας τα ονόματα των συγγενικών του προσώπων που είχαν καταθέσεις ύψους 1,2 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την απολογία του ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε ελεύθερος με καταβολή εγγύησης ύψους 30.000 ευρώ και τον περιοριστικό όρο της υποχρεωτικής εμφάνισή του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, ενώ ελεύθεροι αφέθηκαν και οι τρεις συγγενείς του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v