Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κυρ. Μητσοτάκης:Δεν είναι δυνατόν να συζητάμε για αλλαγή υποψηφίου

Πρέπει να αποτραπούν οι πρόωρες εκλογές. Πιστεύω ότι και η νευρική αντίδραση των αγορών συνδέεται απόλυτα με το ενδεχόμενο να κερδίσει ένα κόμμα που εκφράζει απόψεις οι οποίες είναι αντίθετες στην έννοια της ελεύθερης αγοράς, δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Κυρ. Μητσοτάκης:Δεν είναι δυνατόν να συζητάμε για αλλαγή υποψηφίου

Πολλές φορές κάποιοι διακινούν μια σειρά από σενάρια τα οποία ενίοτε απαιτούν να δίνονται απαντήσεις. Προφανώς και ο κ. Δήμας θα είναι υποψήφιος και στις τρεις ψηφοφορίες. Δεν είναι δυνατόν να συζητάμε για αλλαγή υποψηφίου μεταξύ δεύτερης και τρίτης ψηφοφορίας, δήλωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης στο ραδιόφωνο του Σκάι.

Οπως τόνισε ο υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης «δεν ξέρω και αυτό σε τι θα εξυπηρετούσε στο βαθμό που υπάρχουν βουλευτές οι οποίοι δεν εξαρτούν την ψήφο τους από το πρόσωπο που προτείνεται ως υποψήφιος, καθώς λένε ξεκάθαρα ότι θέλω να χρησιμοποιήσω την Προεδρική εκλογή για να ρίξω την Κυβέρνηση. Άρα σε τι θα εξυπηρετούσε μια τέτοια κίνηση;».

«Μου κάνει εντύπωση που ακούω στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να εκφράζονται θετικά για τον κ. Δήμα, όπως ο κ. Παππάς και θυμίζω ότι σε ανύποπτο χρόνο και ο κ. Τσίπρας είχε πει ότι ο κ. Δήμας είναι ένα από τα δυο στελέχη της ΝΔ που εκτιμά. Άρα εκτιμούμε τον κ. Δήμα, θεωρούμε ότι είναι ένας καλό υποψήφιος, πλην όμως δεν τον ψηφίζουμε γιατί θέλουμε να ρίξουμε την Κυβέρνηση.

Πρέπει να αποτραπούν οι πρόωρες εκλογές και πιστεύω ότι και η νευρική αντίδραση των αγορών, αλλά και του οικονομικού κόσμου συνδέονται απόλυτα με το ενδεχόμενο να κερδίσει ένα κόμμα που εκφράζει απόψεις οι οποίες είναι σαφώς αντίθετες στην έννοια της ελεύθερης αγοράς». υπογράμμισε.

Πρόσθεσε επίσης πως «οι ανεξάρτητοι βουλευτές από τους οποίους θα κριθεί η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, θα πρέπει να σκεφτούν προσεκτικά τις επιπτώσεις της ψήφου τους. Πρέπει να υπακούσουν στον όρκο που έχουν δώσει στο Σύνταγμα.

Το Σύνταγμα δεν συνδέει την εκλογή Προέδρου με την πρόθεση ενός κόμματος να προκαλέσει πρόωρες εκλογές».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v