Επαφές Μανιάτη στις Βρυξέλλες για SOCAR-ΔΕΣΦΑ

Με τον αντιπρόεδρο της Ε.Ε., Maros Sefcovic συναντήθηκε ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης στις Βρυξέλλες. Θέμα η εξαγορά της ΔΕΣΦΑ από την SOCAR.

Επαφές Μανιάτη στις Βρυξέλλες για SOCAR-ΔΕΣΦΑ

Ο Έλληνας Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτού Πλούτου, Κωνσταντίνο Μαθιουδάκη, είχε τη Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου, συνάντηση στις Βρυξέλλες με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιο για την Ενεργειακή Ένωση, Maros Sefcovic, με θέμα την εξαγορά του ΔΕΣΦΑ από τη SOCAR.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η διαδικασία έγκρισης της εξαγοράς από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και συγκεκριμένα την Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού, η οποία υπενθυμίζεται ότι στις 5 Νοεμβρίου ζήτησε τρίμηνη προθεσμία προκειμένου να μελετήσει περαιτέρω την συμμόρφωση του νέου ιδιοκτησιακού καθεστώτος της ΔΕΣΦΑ προς τους Eυρωπαϊκούς κανόνες ανταγωνισμού.

Ο Έλληνας Υπουργός, αφού τόνισε ότι μετά τη θετική συνεργασία των Ελληνικών αρχών με τη Γενική Διεύθυνση Ενέργειας, οι σχετικές διαδικασίες είναι απόλυτα συμβατές τόσο με το πρόσφατο Εθνικό Δίκαιο όσο και με το Τρίτο Ενεργειακό Πακέτο, ζήτησε από τον Αντιπρόεδρο να συνεισφέρει στην επίσπευση της διαδικασίας ολοκλήρωσης έγκρισης της συναλλαγής και εξέφρασε τη βούληση της Ελληνικής Κυβέρνησης να συμβάλλει αποφασιστικά στην κατεύθυνση αυτή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v