Άμεση πρόσβαση στο ποινικό τους μητρώο θα έχουν οι πολίτες

Είναι μια ηλεκτρονική βάση στην οποία καταχωρούνται τα ποινικά μητρώα όλων των πολιτών.

Άμεση πρόσβαση στο ποινικό τους μητρώο θα έχουν οι πολίτες

Την λειτουργία του Εθνικού Ποινικού Μητρώου, το οποίο αναμένεται να απλοποιήσει την ζωή των πολιτών αλλά και των .... δικαστών ανακοίνωσε σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

Πρόκειται για μια ηλεκτρονική βάση στην οποία καταχωρούνται τα ποινικά μητρώα όλων των πολιτών.

Το σύστημα καλύπτει 165 Εισαγγελίες Πρωτοδικών, Πρωτοδικεία, Εισαγγελίες Εφετών και Εφετεία ανά την Επικράτεια σε 63 πόλεις της Χώρας, έχει υλοποιηθεί με στόχο την απλούστευση των εσωτερικών διαδικασιών για τις αρμόδιες Υπηρεσίες, τον περιορισμό των δαπανών και τη γρήγορη και αποτελεσματική καθημερινή εξυπηρέτηση χιλιάδων πολιτών που αιτούνται αντίγραφο Ποινικού Μητρώου ανά την Επικράτεια.

"H ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες είναι βασικός στόχος μας. Στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, η ηλεκτρονική δικαιοσύνη αποτελεί στρατηγικό μας στόχο και τα πρώτα αποτελέσματα αρχίζουν να φαίνονται και να τίθενται στη διάθεση των Δικαστών, των Δικηγόρων, των Υπηρεσιών του Δημοσίου αλλά πρωτίστως των πολιτών.", δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Νικόλας Κανελλόπουλος επεσήμανε ότι «η ελληνική Δικαιοσύνη αλλάζει εικόνα, αλλάζει ύφος και πάνω απ' όλα αλλάζει εποχή. Η ηλεκτρονική Δικαιοσύνη δεν ανήκει στην "εικονική πραγματικότητα". Δεν είναι πλέον ουτοπία, αλλά ένα αισθητό, χειροπιαστό εργαλείο στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του Πολίτη. Το Εθνικό Ποινικό Μητρώο λειτουργεί και αποτελεί ένα ακόμη απτό παράδειγμα της μετάβασης της Ελληνικής Δικαιοσύνης στη νέα εποχή».

Το έργο υλοποιήθηκε από την Ένωση Εταιρειών Uni Systems και SingularLogic και συγχρηματοδοτήθηκε από Εθνικούς και Κοινοτικούς πόρους μέσω ΕΣΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v