Ημερίδα για την παγκόσμια ημέρα κατά της διαφθοράς

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς ο Εθνικός Συντονιστής Ιωάννης Τέντες οργάνωσε ημερίδα με θέμα " Τα σύγχρονα Μέσα Επικοινωνίας στη διαχείριση της διαφθοράς".

Ημερίδα για την παγκόσμια ημέρα κατά της διαφθοράς
Την ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας των πολιτών ως προς την αντιμετώπιση της διαφθοράς αλλά και "την ιδιότυπη σχέση του Έλληνα με το φαινόμενο, η οποία κινδυνεύει να γίνει γονιδιακή" επεσήμανε κατά την διάρκεια Ημερίδας που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς ο Εθνικός Συντονιστής Ιωάννης Τέντες.

"Οι Έλληνες έχουν μια ιδιότυπη κουλτούρα ανοχής της διαφθοράς. Η σχέση του Έλληνα με την διαφθορά κινδυνεύει να γίνει γονιδιακή. Στην πραγματικότητα, βέβαια δεν φταίει ο πολίτης. Αισθάνεται ανυπεράσπιστος και αντιμετωπίζει το φαινόμενο μοιρολατρικά", είπε.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς ο Εθνικός Συντονιστής οργάνωσε ημερίδα με θέμα "Τα σύγχρονα Μέσα Επικοινωνίας στη διαχείριση της διαφθοράς".

Στην ημερίδα συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας του υπουργείου Δικαιοσύνης Γ. Σούρλας, ο νομικός σύμβουλος του υφυπουργού Παιδείας κ. Πατρίκιος αλλά και ο εκπρόσωπος του αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου.

Ομιλητές κατά την διάρκεια της ημερίδας ήταν επίσης ο καθηγητής Εγκληματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Γ. Πανούσης, ο λέκτορας του ποινικού Δικαίου στο Πάντειο πανεπιστήμιο Δ. Ζιούβας , ο διευθυντής της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος Μ. Σφακιανάκης καθώς και ο αστυνόμος ειδικών καθηκόντων που υπηρετεί στην διεύθυνση Γ. Μακρυπούλιας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v