Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκδήλωση για την καινοτομία από το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ

Επιχειρηματική συνάντηση με θέμα «Καινοτομία και Συνέργειες στον Αγροδιατροφικό Τομέα» πραγματοποιεί το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ.

Εκδήλωση για την καινοτομία από το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ

Το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ πραγματοποιεί μια «διαφορετική» επιχειρηματική συνάντηση στο Κέντρο Ελληνικής Παράδοσης στη Μητροπόλεως 59, με θέμα «Καινοτομία και Συνέργειες στον Αγροδιατροφικό Τομέα», ξεναγώντας τους παρευρισκόμενους στο εσωτερικό της καινοτομίας από τη σκοπιά των ίδιων των επιχειρήσεων.

Στην εκδήλωση, το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ θα παρουσιάσει τις προσφερόμενες υπηρεσίες του μέσα από τη σκοπιά καινοτομικών πρακτικών σε επιχειρήσεις που έχουν επωφεληθεί από αυτές. Οι παρουσιάσεις, που εστιάζουν σε συγκεκριμένες και απτές πρωτοβουλίες καινοτομίας, αφορούν τρεις περιπτώσεις: α) την επίσημη πρώτη παρουσίαση του καινοτόμου επιχειρηματικού δικτύου, Δρόμοι του Κρασιού Αθήνας, β) τη Φάρμα Φωτιάδη, με κύριο αντικείμενο την εκτροφή αυτόχθονα μαύρου χοίρου και την παραγωγή καινοτομικών προϊόντων, και γ) την επιχείρηση Φερέοικος, με κύριο αντικείμενο την ανάπτυξη και ολοκληρωμένη υποστήριξη της καλλιέργειας καθώς και την παραγωγή και τις εξαγωγές προϊόντων σαλιγκαριών.

Στην παρουσίαση θα συμβάλλουν και οι ειδικοί-εμπειρογνώμονες σε οινογνωσία και γαστρονομία, κ. Κωνσταντίνος Λαζαράκης (Master of Wine) και Γιάννης Μπαξεβάνης (Σεφ), εκθέτοντας τις απόψεις τους.

Η ΓΣΕΒΕΕ και το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων λειτουργούν σε σταθερή βάση μηχανισμούς, με στόχο τη βελτίωση του ευρύτερου επιχειρηματικού περιβάλλοντος για τις μικρές επιχειρήσεις. Το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, λαμβάνοντας υπόψιν του τις ανάγκες των μικρών επιχειρήσεων, έχει συστήσει τα τελευταία χρόνια συγκεκριμένα εργαλεία συμβουλευτικών υπηρεσιών και προς αυτήν την κατεύθυνση, παρέχει εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες υποστήριξης σε θέματα καινοτομίας και συνεργασιών. Υπό αυτό το πρίσμα, υλοποιούνται σε συνεχή βάση επιμορφωτικά σεμινάρια καινοτομίας, δράσεις συμβουλευτικής σε θέματα καινοτομίας, δράσεις υποστήριξης επιχειρηματικών δικτύων, επιχειρηματικές αποστολές κ.α.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στην εν λόγω εκδήλωση όμως, οι θεατές θα περιηγηθούν και βιωματικά στο εσωτερικό περιεχόμενο της «καινοτομίας», περνώντας για λίγο στην απέναντι όχθη, στη σκοπιά των ίδιων των επιχειρήσεων που αναπτύσσουν και εφαρμόζουν καινοτομίες σε νέες δημιουργικές διαδρομές, εν προκειμένω διαδρομές κρασιού, χοίρου, σαλιγκαριού.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 17.00, στο Κέντρο Ελληνικής Παράδοσης (Μητροπόλεως 59, Αθήνα).

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, θα ακολουθήσει γευσιγνωσία με προϊόντα προσφορά των επιχειρήσεων που συμμετάσχουν στην εκδήλωση και με την ευγενική, φιλική, ουσιαστική και έμπρακτη συνδρομή των εμπειρογνωμόνων, κ. Λαζαράκη και Μπαξεβάνη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v