Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

RTRS: Aπίθανη η συμφωνία με τρόικα προ Eurogroup

Ανώτατος ευρωπαίος αξιωματούχος εκτιμά πως δεν θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Στο τραπέζι η παράταση του Μνημονίου.

RTRS: Aπίθανη η συμφωνία με τρόικα προ Eurogroup

Δεν περιμένουμε η τρόικα να έρθει σε προκαταρκτική συμφωνία με την Ελλάδα πριν από το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου για την νέα πιστωτική γραμμή δήλωσε υψηλόβαθμος ευρωπαίος αξιωματούχος σύμφωνα με το Reuters. «Είναι η βασική μου προσδοκία ότι η τεχνική συμφωνία μπορεί να έρθει μέχρι τη Δευτέρα; Όχι δεν είναι», είπε σε δημοσιογράφους.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο μιλώντας για τις επιλογές που βρίσκονται στο τραπέζι για να ξεπεραστεί το πρόβλημα της καθυστέρησης δήλωσε ότι οι χώρες της ευρωζώνης θα μπορούσαν να συμφωνήσουν να γίνει η πληρωμή της δόσης του 1,8 δισ. ευρώ στις αρχές Ιανουαρίου, κάτι που αντιστοιχεί σε μια τεχνική παράταση του Μνημονίου μετά την 31η Δεκεμβρίου.

Παράλληλα σημείωσε ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία για τη νέα πιστωτική γραμμή για την Ελλάδα θα πρέπει να γίνουν περισσότερες συναντήσεις στις 14-15 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι για τις 18 Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ντάισελμπλουμ: Να υπάρξει συμφωνία τις επόμενες ημέρες

«Θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει συμφωνία μεταξύ τρόικας και Αθήνας τις επόμενες ημέρες. Στην αντίθετη περίπτωση το ρίσκο είναι μεγάλο και δεν θα μπορέσουμε να λάβουμε αποφάσεις για την Ελλάδα στο Eurogroup της επόμενης εβδομάδας».
Στη δήλωση αυτή προέβη ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ στα «Νέα» χθες το μεσημέρι, στο περιθώριο τη ετήσιας συνάντησης της Ένωσης Ολλανδικών Τραπεζών (VNB) που πραγματοποιήθηκε στο Άμστερνταμ.

Πάντως, ο κ. Ντάισελμπλουμ, ερωτώμενος για τη λύση που θα επιλεγεί για την Ελλάδα μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης, απέφυγε να απαντήσει, παραπέμποντας στο Eurogroup της επόμενης εβδομάδας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v