ΕΟΠΥΥ: Διακοπή συμβάσεων με ιδιωτικές κλινικές που κάνουν επίσχεση

Η διοίκηση του Οργανισμού εκτιμά ότι η επίσχεση συνιστά μονομερή παραβίαση των όρων της σύμβασης που έχει υπογράψει με τους παρόχους.

ΕΟΠΥΥ: Διακοπή συμβάσεων με ιδιωτικές κλινικές που κάνουν επίσχεση

Κλιμακώνει την αντίδρασή του στις κινητοποιήσεις των ιδιωτών παρόχων η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του Οργανισμού Δημήτρης Κοντός θα εισηγηθεί στο διοικητικό συμβούλιο της Πέμπτης τη διακοπή συμβάσεων με συγκεκριμένες κλινικές που πραγματοποιούν επίσχεση παροχής υπηρεσιών.

Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ φέρεται να έχει συγκεντρώσει στοιχεία από τα οποία προκύπτουν αντισυμβατικές συμπεριφορές από την πλευρά των διοικούντων τις εν λόγω μαιευτικές και γενικές κλινικές. Με τον τρόπο αυτό, θα σταλεί ένα μήνυμα ότι ο Οργανισμός δεν ανέχεται τη στάση των ιδιωτών παρόχων, οι οποίοι πραγματοποιούν επισχέσεις παροχής υπηρεσιών, διεκδικώντας εξόφληση οφειλόμενων.

Επίσχεση ξεκινούν από την Τετάρτη οι συμβεβλημένες ιδιωτικές κλινικές, ενώ από τη Δευτέρα πραγματοποιούν επίσχεση τα διαγνωστικά κέντρα, τα εργαστήρια, οι κλινικοί και οι εργαστηριακοί γιατροί. Από την πλευρά της, η διοίκηση του Οργανισμού καλεί τους πολίτες να ενημερώνονται για το ποιοι πάροχοι βρίσκονται σε κινητοποίηση, προκειμένου να μην επιβαρύνονται το κόστος της νοσηλείας ή της εξέτασης.

Οι πόροι

Ο κ. Κοντός έχει ανακοινώσει ότι εξασφαλίστηκαν πρόσθετοι πόροι 250 εκατομμυρίων, προκειμένου να ολοκληρωθεί η άμεση καταβολή των οφειλόμενων. Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ θεωρεί ότι η διακοπή παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ παραβιάζει ουσιώδεις όρους των συμβάσεων που έχει υπογράψει ο Οργανισμός με τους παρόχους. 

Εκτιμά, δε, ότι συνιστά μονομερή παραβίασή τους, η οποία θέτει εκτός του δικτύου των συμβεβλημένων παρόχων, όσους την εφαρμόσουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v