Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα έργα και οι ημέρες του Θ. Τσουκάτου στην υπόθεση Siemens

Αντιμέτωπος ακόμη και με ισόβια ο Θ. Τσουκάτος, εάν η εισαγγελική πρόταση γίνει δεκτή από το συμβούλιο εφετών. Το κακούργημα της άμεσης συνέργειας σε παθητική δωροδοκία του αποδίδει ο εισαγγελέας. Η διαδρομή των "μιζών" της Siemens.

Τα έργα και οι ημέρες του Θ. Τσουκάτου στην υπόθεση Siemens

Τα "έργα και οι ημέρες" του άλλοτε ισχυρού άνδρα του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρου Τσουκάτου περιγράφονται αναλυτικά στην εισαγγελική πρόταση του Γαληνού Μπρη για την υπόθεση της Siemens.

O εισαγγελέας αποδίδει στον Θ. Τσουκάτο άμεση συνέργεια σε παθητική δωροδοκία (κακούργημα) με την επιβαρυντική περίσταση του Ν1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου και εφόσον η εισαγγελική πρόταση γίνει δεκτή από το συμβούλιο εφετών, τότε ο κατηγορούμενος θα βρεθεί αντιμέτωπος με την ισόβια κάθειρξη.

Σύμφωνα με την πρόταση του κ.Μπρη, ο Θόδωρος Τσουκάτος ήταν ο ενδιάμεσος στη διαδρομή της μίζας για δυο εμβάσματα συνολικού ύψους ενός εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων που εκτιμάται ότι κατέληξαν σε υπαλλήλους του ΟΤΕ.

Ειδικότερα, το Δεκέμβριο του 1998 διακινήθηκαν από "ύποπτο" λογαριασμό σε τράπεζα της Αυστρίας, δυο εμβάσματα ύψους ενός εκατ. γερμανικών μάρκων τα οποία, κατά τον εισαγγελέα, κατέληξαν σε τραπεζικό λογαριασμό στην Ολλανδία με δικαιούχο τον επιχειρηματία Ηλία Πιταούλη.

Ο εισαγγελέας κρίνει ότι τα στοιχεία του λογαριασμού Πιταούλη, έδωσε στον Μιχάλη Χριστοφοράκο ο Θόδωρος Τσουκάτος, ο οποίος με τη σειρά του τα πήρε από το στενό του φίλο, Στέλιο Βίο "με τον οποίο ο Θ. Τσουκάτος και η σύζυγός του Πόπη Τσουκάτου διατηρούσαν στενές φιλικές σχέσεις καθώς την είχε βοηθήσει κατά τον προεκλογικό της αγώνα το 1996, όταν ήταν υποψήφια Βουλευτής της Α' εκλογικής περιφέρειας Αθηνών..."

Κατά τον κ. Μπρη, το ποσό μοιράστηκε σε μια σειρά από τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελλάδα με συνδικαιούχο ένα κοινό πρόσωπο, τον κατηγορούμενο Γεώργιο Γενναίο.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα ο Γ. Γενναίος "απασχολείτο από το έτος 1997, ως προσωπικό γενικών καθηκόντων, στο γραφείο που διατηρούσε ο Θεόδωρος Τσουκάτος, ως μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ" στη Χαρ. Τρικούπη.

Απαλλαγή για τα παιδιά του Χ. Καραβέλα

Την ίδια ώρα σύμφωνα με τον εισαγγελέα Μπρη δεν προκύπτουν στοιχεία για την παραπομπή των τριών παιδιών του ακόμα καταζητούμενου πρώην διευθυντικού στελέχους της Siemens ΕΛΛΑΣ, Χρήστου Καραβέλα. Αντιθέτως, ο εισαγγελικός λειτουργός "δείχνει" εδώλιο για τη σύζυγό του Μαρία.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v