Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χωρισμένο στα δύο το ΠΑΣΟΚ

Μπαράζ δηλώσεων από υψηλόβαθμα στελέχη του ΠΑΣΟΚ με αφορμή την ανοικτή σύγκρουση Βενιζέλου - Παπανδρέου. Ποιοι τάσσονται υπέρ του ΓΑΠ. Οι υποστηρικτές του Βενιζέλου.

Χωρισμένο στα δύο το ΠΑΣΟΚ

Αγεφύρωτες δείχνουν οι διαφορές μεταξύ Ευάγγελου Βενιζέλου και Γιώργου Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ, οι οποίες συγκλονίζουν συθέμελα το πάλαι ποτέ πανίσχυρο κίνημα.

Μετά τη μετωπική του νυν με τον πρώην πρόεδρο του κόμματος την Παρασκευή και το Σάββατο, πλέον είναι η σειρά των βουλευτών και στελεχών να πάρουν θέση. Ο κ. Βενιζέλος πάντως διευκρινίζει σε συνεργάτες του ότι στο ΠΑΣΟΚ δεν έχουν θέση οι διαγραφές και ότι τα θέματα που έθεσε ο πρώην πρωθυπουργός, συζητήθηκαν και απορρίφθηκαν από τα όργανα του κόμματος.

Άγνωστες παραμένουν οι προθέσεις του κ. Παπανδρέου, που διαμηνύει ωστόσο πως δεν πρόκειται να ρίξει την κυβέρνηση.

Σήμερα ήταν η σειρά και άλλων στελεχών να πάρουν θέση στην κόντρα -που έχει τη μορφή ολικής ρήξης- εντείνοντας ακόμα περισσότερο την εσωστρέφεια στο κόμμα.

Υπέρ του Γιώργου Παπανδρέου τάχθηκε σήμερα ο Φίλιππος Σαχινίδης (ΣΚΑΪ): «Άλλο ΠΑΣΟΚ ονειρεύομαι, όχι στη διάχυση του ΠΑΣΟΚ στην Ελιά, στη Δημοκρατική Παράταξη, στη ΝΔ ή στον ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής (ΣΚΑΪ): «Η πρόταση Παπανδρέου είναι έκφραση αγωνίας πολλών ανθρώπων του χώρου και αυτό που προέχει είναι να σταματήσουμε τον αφανισμό του ΠΑΣΟΚ», είπε.

Ο Συμεών Κεδίκογλου μέσα από τον Βήμα fm, τόνισε: «Αυτά που λέει ο Παπανδρέου, τα είχα πει μετά τις ευρωεκλογές... Δεν ξέρω αν θα συμμετάσχω στο Συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης».

Τη στήριξή του στην πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου για σύγκληση εκτάκτου συνεδρίου εξέφρασε μιλώντας στον Αlpha 989 και ο Μιχάλης Καρχιμάκης, ενώ ο Θόδωρος Πάγκαλος χαρακτήρισε τον Ευάγγελο Βενιζέλο ως “τον πιο αντιπαθή μετά τον Μιχαλολιάκο”.

Από την άλλη, ο Ανδρέας Λοβέρδος χαρακτήρισε άκαιρη την παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού, ενώ ο Λεωνίδας Γρηγοράκος κατηγόρησε τον κ. Παπανδρέου ότι επανέκαμψε έπειτα από δύο χρόνια αποχής “για να μας πει τι;”.

Η Χαριλάου Τρικούπη προβληματίζεται και από τη στάση των νομαρχιακών επιτροπών του ΠΑΣΟΚ, καθώς ήδη δύο, της Αχαϊας και της Κέρκυρας έχουν ταχθεί υπέρ του πρώην πρωθυπουργού.

Παράλληλα, ομάδα νεολαίας που πρόσκειται στον Γιώργο Παπανδρέου ετοιμάζει εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη για το προσεχές Σάββατο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v