Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Περιφερειακά αεροδρόμια: Προβάδισμα(;) για Fraport – Slentel

Η συγκεκριμένη κοινοπραξία φέρεται να έχει καταθέσει τις υψηλότερες προσφορές και για τις δύο ομάδες αεροδρομίων. Κατά τις ίδιες πηγές υπερβαίνουν την αποτίμηση του ανεξάρτητου εκτιμητή.

Περιφερειακά αεροδρόμια: Προβάδισμα(;) για Fraport – Slentel

Προσφορά η οποία είναι υψηλότερη από την αποτίμηση που έχει κάνει ο ανεξάρτητος εκτιμητής των 14 περιφερειακών αεροδρομίων αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες ότι έχει καταθέσει το κοινοπρακτικό σχήμα Fraport – Slentel στο οποίο μετέχει ο όμιλος Κοπελούζου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το τίμημα 1,2 δισ. ευρώ, ενώ η κοινοπραξία δεσμεύεται για συνολικές επενδύσεις 1,4 δισ. ευρώ στα 40 χρόνια της παραχώρησης εκ των οποίων τα 330 εκατ. ευρώ θα γίνουν στην πρώτη τετραετία.

Η συγκεκριμένη κοινοπραξία φέρεται να έχει καταθέσει τις υψηλότερες προσφορές και για τις δύο ομάδες αεροδρομίων έναντι των συνδεκδικητών που είναι τα σχήματα Corporation America – METKA Vinci Ακτωρ.

Οι οικονομικές προσφορές και η αποτίμηση του ανεξάρτητου εκτιμητή άνοιξαν σήμερα το πρωί από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ και οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται. Να σημειώσουμε ότι στον διαγωνισμό δεν υπήρξε πρόβλεψη ότι και οι δύο ομάδες αεροδρομίων δεν θα καταλήξουν στον ίδιο διεκδικητή.

Όπως έχει ανακοινώσει το ΤΑΙΠΕΔ, η διαδικασία αξιολόγησης των δεσμευτικών προσφορών γίνεται με αυστηρά διεθνή πρότυπα και με διασφαλίσεις διαφάνειας και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων ημερών, λαμβάνοντας υπόψη, όπως προβλέπεται, και τη γνώμη του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v