ΤΑΙΠΕΔ: Προς παραχώρηση ακίνητο 915 στρεμμάτων στη Χαλκιδική

Για την κατασκευή γηπέδου γκολφ προορίζεται το ακίνητο στη θέση Μετόχι Σταυρονικήτα της Χαλκιδικής που κατείχαν οι Αγροτικές Φυλακές Κασσάνδρας. Στις 27 Φεβρουαριού 2015 εκπνέει η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

ΤΑΙΠΕΔ: Προς παραχώρηση ακίνητο 915 στρεμμάτων στη Χαλκιδική

Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοινώνει την έναρξη της διαδικασίας αξιοποίησης του ακινήτου έκτασης περίπου 915 στρεμμάτων στη θέση Μετόχι Σταυρονικήτα εκτός των ορίων της Δημοτικής Ενότητας του Δήμου Κασσάνδρας, στην περιοχή Σάνη, στη Χαλκιδική. Πρόκειται για ακίνητο που παραχωρήθηκε από τις Αγροτικές Φυλακές Κασσάνδρας.

Σε έγγραφο του ΤΑΙΠΕΔ που διαβιβάστηκε προ εβδομάδων στη Βουλή έπειτα από ερώτηση των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ, Ασημίνας Ξηροτύρη - Αικατερινάρη και Γιάννη Πανούση, αναφέρεται ότι «η συγκεκριμένη έκταση προς αξιοποίηση έχει επιλεγεί από εξειδικευμένο διεθνή σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ ως κατάλληλη για τη δημιουργία γηπέδου γκολφ. Η ανάπτυξη και λειτουργία γηπέδου golf στην περιοχή της Χαλκιδικής εκτιμάται ότι θα αυξήσει σημαντικά την ποιότητα των τουριστικών υποδομών της ευρύτερης περιοχής και επομένως θα δημιουργήσει σημαντικά πολλαπλασιαστικά οφέλη για την τοπική και εθνική οικονομία». Σύμφωνα με τη διοίκηση του Ταμείου, η διαγωνιστική διαδικασία θα διεξαχθεί σε μία φάση.

Στο θέμα που έχουν θέσει φορείς της περιοχής για τη συνύπαρξη ενός γηπέδου γκολφ με τις αγροτικές φυλακές και το αν μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη λειτουργία του σωφρονιστικού ιδρύματος, το ΤΑΙΠΕΔ είχε υποστηρίξει πως «η διεθνής εμπειρία δείχνει ότι οι δύο αυτές χρήσεις μπορούν κάλλιστα να συνυπάρξουν».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v