Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαλλιά-κουβάρια έγιναν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Βαριές κουβέντες για… κατεβασμένα παντελόνια ανταλλάσσουν ΠΑΣΟΚ και Άδωνις Γεωργιάδης. Κόντρα και για την ΕΛΒΟ. Βαρύ το κλίμα στη συγκυβέρνηση. Ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς για αγρότες ζητούν βουλευτές της ΝΔ.

Μαλλιά-κουβάρια έγιναν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Το θρίλερ που βρίσκεται σε εξέλιξη αναφορικά με τη διαπραγμάτευση έχει ανάψει φωτιές στη συγκυβέρνηση. Στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ αντάλλαξαν πυρά λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου.

Αφορμή για τον νέο κύκλο αντιπαράθεσης αποτέλεσε η δήλωση του Άδ. Γεωργιάδη ότι «το ΠΑΣΟΚ φταίει που δεν υλοποιήθηκε η συμφωνία με την τρόικα».

Με μια ανάρτηση του Δ. Καρύδη το κόμμα της συγκυβέρνησης σήκωσε το γάντι. Συγκεκριμένα αναφέρεται: «Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Γεωργιάδης παρουσιάζεται στα κανάλια ως αυτόκλητος υπερασπιστής της τρόικας, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ γιατί αντιδρά στη μείωση των κύριων συντάξεων, στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και στην αύξηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα.

Ο κ. Γεωργιάδης ζητάει να κατεβάσουμε τα παντελόνια σε παράλογες απαιτήσεις. Επιτέλους ας τον μαζέψει κάποιος από το κόμμα του, γιατί υπονομεύει ευθέως τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Τελικά είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. ή της τρόικας;».

Η απάντηση Γεωργιάδη δεν άργησε. Μέσω του Real fm επέμεινε στις θέσεις του. «Η κριτική μου είναι πάρα πολύ απλή. Εδώ και 6 μήνες σε κάθε απόπειρα μεταρρυθμίσεως που έχει αποπειραθεί να κάνει η κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ έχει σταθεί εμπόδιο. Οπως για παράδειγμα στο νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο. Θυμάστε πόσες ύβρεις άκουσε ο Μητσοτάκης από το ΠΑΣΟΚ; Αναφέρομαι και στο κομμάτι των απολύσεων. Οι απολύσεις και ο ποσοτικός στόχος των απολύσεων το 2014 είναι γνωστό -και στο ΠΑΣΟΚ- ότι υπάρχει στο μνημόνιο. Το έχει υπογράψει και το ΠΑΣΟΚ. Δεν το κατάλαβα. Το να μας λέει η άλλη πλευρά ότι “κύριοι αυτά που υπογράψατε πρέπει να τα τηρήσετε είναι παράλογο;”, είναι κατέβασμα παντελονιού;». Προσέθεσε μάλιστα ότι «αν κάποιοι δεν θέλουν να μας το πουν, να πάμε σε εκλογές για να τελειώνουμε. Γιατί αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί και για πολύ».

Στο στόχαστρο και η ΕΛΒΟ

Εν τω μεταξύ νέο μέτωπο άνοιξε με αφορμή τις εξελίξεις στην ΕΛΒΟ. «Το ΠΑΣΟΚ εκφράζει τη διαφωνία του για τον σχεδιασμό με τον οποίο το Υπουργείο Οικονομικών (και ο εκκαθαριστής) προωθεί την ιδιωτικοποίηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ). Είμαστε βέβαιοι ότι ο Υπουργός κ. Χαρδούβελης θα παρέμβει αμέσως», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με το κόμμα «δεν είναι δυνατόν να επιχειρείται η τμηματική πώληση της επιχείρησης, η χωριστή πώληση των ανταλλακτικών που διαθέτει και η έλλειψη οιασδήποτε μέριμνας για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας σε αυτήν.
Το ΠΑΣΟΚ διά του Προέδρου του Ευάγγελου Βενιζέλου, παρενέβη πολλές φορές στο παρελθόν, αλλά και πρόσφατα, αποφασιστικά για να μην κλείσει η επιχείρηση, πιστεύοντας στη δυνατότητα υγιούς και παραγωγικής λειτουργίας της.
Αυτό προτίθεται να πράξει και τώρα».

Και οι… αγρότες

Εν μέσω αυτών των εξελίξεων 17 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ζητούν ευνοϊκότερη φορολογική αντιμετώπιση των αγροτών. Με την τροπολογία η οποία κατατέθηκε στο ν/σ για τα ελληνικά λογιστικά πρότυπα που εισάγεται αυτήν την εβδομάδα για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια, οι βουλευτές ζητούν:

- Να εξαιρεθούν από τη φορολόγηση του εισοδήματος των αγροτών τα ημερομίσθια του αγρότη και των μελών της οικογένειάς του, σύμφωνα με το αφορολόγητο των μισθωτών.

- Να εξαιρεθούν από τη φορολογία εισοδήματος τα τεκμήρια διαβίωσης.

- Να καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος για τους αγρότες.

- Να μην φορολογούνται οι κοινοτικές ενισχύσεις.

- Να μην παρακρατούνται οι κοινοτικές ενισχύσεις.

- Οι αγρότες να εξαιρούνται της υποχρέωσης καταβολής προκαταβολής φόρου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v