Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Φιλοδώρημα» των 80 ευρώ θα γίνουν οι επικουρικές

Ως το 2018 οι επικουρικές θα είναι ελάχιστες, υποστήριξε ο Νίκος Καλάκος. «Είναι συγκεκριμένα τα χρήματα στις επικουρικές. Με βάση λοιπόν αυτό το δεδομένο πρέπει να γίνει μία ισορροπημένη διάθεσή τους τα επόμενα χρόνια», δηλώνει ο Β. Κεγκέρογλου.

«Φιλοδώρημα» των 80 ευρώ θα γίνουν οι επικουρικές

«Με την κατάσταση που έχουμε σήμερα, το 2018, σε τέσσερα χρόνια από σήμερα, η επικουρική σύνταξη δεν θα είναι σύνταξη, θα είναι ένα φιλοδώρημα της τάξης των 80-90 ευρώ», δήλωσε στο Mega ο Γενικός Διευθυντής του Ταμείου Πρόνοιας, Νίκος Καλάκος. Κάτι που εμμέσως επιβεβαίωσε και ο υφυπουργός Εργασίας, Β. Κεγκέρογλου, ο οποίος υποστήριξε μεν ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με τις κύριες συντάξεις, προσέθεσε δε το ύψος των επικουρικών ρυθμίζεται πλέον αυτόματα, με βάση τις αναλογιστικές μελέτες και την απαίτηση για μηδενικό έλλειμμα.

«Είναι συγκεκριμένα τα χρήματα στις επικουρικές. Με βάση λοιπόν αυτό το δεδομένο πρέπει να γίνει μία ισορροπημένη διάθεσή τους τα επόμενα χρόνια, ούτως ώστε να μην έχουμε το φαινόμενο να τα πάρει η σημερινή γενιά συνταξιούχων και να μην υπάρχει ούτε ευρώ για την επόμενη γενιά», σημείωσε ο Βασίλης Κεγκέρογλου.

Όπως ανέφερε τα κουρέματα που ήδη έχουν ψηφιστεί είναι από 12,5% έως 47% από το 2011 έως σήμερα, ενώ το μέγεθος του νέου κουρέματος θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα των αναλογιστικών μελετών που πλέον βάσει νόμου, με τη ρήτρα του μηδενικού ελλείμματος, κόβουν όσο χρειάζεται για να διατηρηθούν ισοσκελισμένα τα μεγέθη των επικουρικών ταμείων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v