Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατατέθηκε η τροπολογία για εξαίρεση ΕΝΦΙΑ από τις 100 δόσεις

Με μία τροπολογία τεσσάρων λέξεων μπήκε τέλος στη δυνατότητα πληρωμής του ΕΝΦΙΑ αλλά και της τελευταίας δόσης του φόρου εισοδήματος σε 100 δόσεις. Παραμένει η δυνατότητα υποβολής αίτησης για ρύθμιση ως τις 31/3.

Κατατέθηκε η τροπολογία για εξαίρεση ΕΝΦΙΑ από τις 100 δόσεις

Άμεσα προχώρησε η κυβέρνηση στην κατάθεση της τροπολογίας για τη ρύθμιση των 100 δόσεων. Με μία διόρθωση τεσσάρων λέξεων στην προηγούμενη διάταξη «δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες» στερεί από τους φορολογουμένους τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τον ΕΝΦΙΑ (με εξαίρεση την πρώτη δόση) αλλά και την τρίτη δόση του φόρου εισοδήματος σε 100 δόσεις. Μόνη επιλογή πλέον το μετρητό ή η ένταξη στην πάγια ρύθμιση των 12/24 δόσεων.

Πρακτικά, με την τροπολογία από τις διευκολύνσεις του άρθρου 51 του ν.4305/2014 για την τμηματική καταβολή σε έως και 100 δόσεις των βεβαιωμένων οφειλών προς τη Φορολογική Διοίκηση μέχρι την 1η Οκτωβρίου 2014, εξαιρούνται εκείνες που δεν ήταν ληξιπρόθεσμες μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία και οι οποίες θα καθίστανται ληξιπρόθεσμες μέχρι την υποβολή της αίτησης του οφειλέτη (δυνατότητα υποβολής έως τις 31.3.2015).

*Δείτε την τροπολογία στη δεξιά στήλη «Συνοδευτικό Υλικό».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v