Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρούτσης: Προσωπικές απόψεις Σπυρόπουλου η σύνδεση περίθαλψης με τα ένσημα

Ο υπουργός Εργασίας επιβεβαίωσε ότι έρχεται μείωση των επικουρικών κατά 10% στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης. Στοπ στη χρηματοδότηση του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων.

Βρούτσης: Προσωπικές απόψεις Σπυρόπουλου η σύνδεση περίθαλψης με τα ένσημα
Διέψευσε κατηγορηματικά ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης το ενδεχόμενο να συνδεθούν οι παροχές περίθαλψης με τον αριθμό των ενσήμων ενός ασφαλισμένου όπως είπε την Τρίτη ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

"Δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση. Πρόκειται για προσωπικές απόψεις του κύριου Σπυρόπουλου" δήλωσε ο κύριος Βρούτσης. Αντιθέτως, η κυβέρνηση αυτή παρείχε περίθαλψη και στους ανασφάλιστους, πρόσθεσε.

Ο κ. Βρούτσης πρακτικά επιβεβαίωσε ότι έρχεται μείωση των επικουρικών κατά 10% στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης -ΕΤΕΑ- λόγω μειωμένων εισφορών και αυξημένων παροχών. Αυτό θα το αποφασίσει το Δ.Σ. του Ταμείου βάσει των οικονομικών του, είπε, προσθέτοντας ότι αυτό δεν είναι κάτι καινούριο, καθώς η επικουρική και το εφάπαξ έχουν συνδεθεί με νόμο με την ανταποδοτικότητα, τη ρήτρα δηλαδή του μηδενικού ελλείμματος.

Για τα εφάπαξ ο υπουργός Εργασίας είπε ότι το κράτος θα σταματήσει πλέον να χρηματοδοτεί κατά 100% τα εφάπαξ κυρίως των δημοσίων υπάλληλων και το σύστημα θα γίνει ανταποδοτικό. Ανέφερε επίσης ότι το μόνο που θα γίνει στο ασφαλιστικό είναι διοικητικές ενοποιήσεις φορέων για τον περιορισμό των εξόδων.

Δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει χωρίς περίθαλψη κανένας ασφαλισμένος που έχει λίγα ένσημα, διευκρίνισε νωρίτερα ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός με αφορμή δηλώσεις του διοικητή του ΙΚΑ ο οποίος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο σύνδεσης του αριθμού των ενσήμων με τις παροχές υγείας. 




Δηλώσεις Βρούτση από Enikos_gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v