Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο στόχαστρο Κουτζαμάνη η «μαφία» των ταξί στην Ακτή Ξαβερίου

Η κ. Κουτζαμάνη ζήτησε από τον προιστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Ευάγγελο Ζαχαρή την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.

Στο στόχαστρο Κουτζαμάνη η «μαφία» των ταξί στην Ακτή Ξαβερίου

Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής" το οποίο αναφερόταν σε "μαφία" που δραστηριοποιείται στον Πειραιά και εκβιάζει τους οδηγούς ταξί.

Η κ. Κουτζαμάνη ζήτησε από τον προιστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Ευάγγελο Ζαχαρή την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας. Αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ και δύο χρόνια το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας έχει σχηματίσει δικογραφία για οργανωμένη εγκληματική ομάδα που λυμαίνεται εκβιαστικά την πιάτσα των ταξί της Ακτής Ξαβερίου.

Στην «κίτρινη συμμορία» υπάρχουν χαρακτηριστικά που δημιουργούν την εντύπωση οτι υπάρχουν επαφές και με στελέχη της «Χρυσής Αυγής». Δεδομένου ότι έχουν παρέλθει δύο χρόνια από τον σχηματισμό της δικογραφίας, η κ. Κουτζαμάνη ζητεί στο πλαίσιο της έρευνας να εντοπιστούν πιθανές ευθύνες για την καθυστέρηση στην ποινική εξέλιξη της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, η δράση της σπείρας χρονολογείται από το 2004 και περιλαμβάνει απειλές και επιθέσεις εναντίον οδηγών ταξί που δεν κατέβαλαν «εκβιαστικά κόμιστρα», στελεχών της Τροχαίας, συνδικαλιστών του ΣΑΤΑ και «εκφοβιστική μήνυση» εις βάρος αστυνομικού Διευθυντή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στην σχετική δικογραφία υπάρχουν 15 κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της σύστασης οργανωμένης εγκληματικής ομάδας και εκβίαση, ενώ εμπεριέχονται δεκάδες καταθέσεις μαρτύρων και θυμάτων εκβιασμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v