Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διευκρινίσεις ΓΓΔΕ για τα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ

Ειδοποιητήρια πληρωμής τελών κυκλοφορίας εκδίδονται για τον Α.Φ.Μ. κάθε συνιδιοκτήτη, ωστόσο καταβάλλονται μόνο από τον έναν, ξεκαθαρίζει η ΓΓΠΣ.

Διευκρινίσεις ΓΓΔΕ για τα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ

Διευκρινιστική ανακοίνωση για τα έντυπα των τελών κυκλοφορίας που έχουν αναρτηθεί ήδη στο taxis εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, μετά από δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για διπλοεγγραφή σε περιπτώσεις συνιδιοκτησίας.

Όπως αναφέρει η ΓΓΠΣ, "αναφορικά με τα έντυπα Τελών Κυκλοφορίας 2015 σας ενημερώνουμε ότι, στις περιπτώσεις συνιδιοκτησίας αυτοκινήτων οχημάτων και μοτοσικλετών δημιουργούνται ειδοποιητήρια πληρωμής τελών κυκλοφορίας, για τον Α.Φ.Μ. κάθε συνιδιοκτήτη, προκειμένου να καταστεί δυνατή η ανάκτηση μέσω διαδικτύου και η πληρωμή τους από αυτόν που το επιθυμεί.

Δηλαδή τα τέλη κυκλοφορίας καταβάλλονται μόνο από τον έναν συνιδιοκτήτη και τούτο διότι, όπως προβλέπεται από τις διατάξεις που ισχύουν, τα τέλη κυκλοφορίας είναι αδιαίρετα.

Επισημαίνεται ότι, τα τελευταία τρία χρόνια, δημιουργούνται ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια για κάθε συνιδιοκτήτη ξεχωριστά, κάτι που ήταν ζητούμενο εδώ και πολλά χρόνια όταν η αποστολή τους γινόταν ταχυδρομικά".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v