Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤΑΙΠΕΔ: 219.000 ευρώ για συντήρηση των ξεχασμένων Airbus

Εγκρίθηκε από τη Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων η δαπάνη για τη συντήρηση δύο αεροσκαφών Airbus που προσπαθεί να πωλήσει εδώ και χρόνια το ΤΑΙΠΕΔ. Το κόστος συντήρησης για τα δύο αεροσκάφη που μένουν στα αζήτητα θα φτάσει τα 219.500 ευρώ

ΤΑΙΠΕΔ: 219.000 ευρώ για συντήρηση των ξεχασμένων Airbus

Είχαν αγοραστεί με leasing πριν από περίπου 15 χρόνια από την κρατική τότε Ολυμπιακή Αεροπορία, μαζί με άλλα δύο αεροσκάφη, έναντι 200.000.000 ευρώ.

Τώρα το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) προσπαθεί να πωλήσει τα δύο αεροσκάφη Airbus A340 – 300 έναντι μόλις 20.000.000 ευρώ χωρίς κανένας να ενδιαφέρεται. Μάλιστα σήμερα συνεδρίασε η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων προκειμένου να εγκρίνει δαπάνη συντήρησης 219.500 ευρώ για τη «διατήρηση διαρκούς αξιοπλοΐας» των δύο αεροσκαφών η οποία θα καλυφθεί από το δημόσιο.

Σημειώνεται πως τα δύο αεροσκάφη όπως και τα υπόλοιπα δύο ίδιου τύπου είχε συμφωνήσει να αγοράσει προ διετίας η αμερικανική Apollo Aviation. Τελικά η εταιρεία αγόρασε μόνο τα δύο και τα υπόλοιπα έμειναν στο ράφι.

Η Διυπουργική Επιτροπή ενέκρινε «την εκ νέου παράταση ως τις 31.7.2014 της από 01.08.2010 σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της ανώνυμης υπό ειδική εκκαθάριση εταιρείας Ολυμπιακές Αερογραμμές με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών Οργανισμού Διατήρησης Διαρκούς Αξιοπλοΐας (CAMO), για την διενεργούμενη τεχνική διατήρηση σε κατάσταση καθήλωσης των αεροσκαφών (preservation), την παροχή υπηρεσιών ασφάλισης και στάθμευσης, καθώς και συναφών υποστηρικτικών διοικητικών υπηρεσιών». Η εκ νέου πώληση των δύο αεροσκαφών υποτίθεται πως προωθείται εδώ και μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v