Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εντός των ημερών οι αποφάσεις για ΟΤΕ-Τ.Τ.

Τα χαρτιά της ανοίγει η κυβέρνηση εντός των προσεχών ημερών για τις δύο κορυφαίες επιλογές της στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων του 2007. Για τον ΟΤΕ εξετάζεται η διάθεση πακέτου μετοχών της τάξεως του 10%-15% σε θεσμικούς με τη διαδικασία του επιταχυνόμενου βιβλίου προσφορών, ενώ οι αποφάσεις για το Τ.Τ. θα ληφθούν μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του.

Εντός των ημερών οι αποφάσεις για ΟΤΕ-Τ.Τ.
της Έλενας Λάσκαρη

Τα χαρτιά της ανοίγει η κυβέρνηση εντός των προσεχών ημερών για τις δύο κορυφαίες επιλογές της στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων του 2007.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις αρχικά για το μέλλον του ΟΤΕ και εν συνεχεία, κατόπιν της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του, για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Και στις δύο περιπτώσεις οι σχεδιασμοί του οικονομικού επιτελείου έχουν προσκρούσει σε …υφάλους. Στην περίπτωση του ΟΤΕ, όπου πληροφορίες δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο και νέας παράτασης, η εντολή που είχε δοθεί αρχικά στους συμβούλους αποκρατικοποίησης αφορούσε στην εξεύρεση στρατηγικού εταίρου από την ευρωπαϊκή αγορά τηλεπικοινωνιών, με συμμετοχή και στο management.

Όμως, η σχετική επιφυλακτικότητα των πιθανών ”μνηστήρων” σε μοντέλο συνδιοίκησης με το κράτος, τα εσωτερικά προβλήματα και οι επιχειρηματικοί προβληματισμοί των επικρατέστερων πιθανών διεκδικητών αλλά και η συγκυρία ανέδειξαν την εναλλακτική οδό της διάθεσης πακέτου μετοχών της τάξεως του 10%-15% σε θεσμικούς με τη διαδικασία του επιταχυνόμενου βιβλίου προσφορών, λύση που πλέον φαίνεται και η επικρατέστερη.

Στην περίπτωση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, τα ”προβλήματα” στη μηχανοργάνωση που εμπόδισαν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του στην ώρα τους αλλάζουν το σκηνικό που έφερε το οικονομικό επιτελείο στα πρόθυρα μιας εύκολης και επιτυχημένης μετοχοποίησης. Οι όποιες αποφάσεις για τη διάθεση πακέτου μετοχών σε θεσμικούς επενδυτές θα υλοποιηθούν μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του Τ.Τ. που αναμένονται έως τα τέλη του μήνα.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, το σενάριο του placement φαίνεται τώρα το πιθανότερο και για την περίπτωση του Τ.Τ. αφού η κυβέρνηση έχει ήδη επιδοθεί στις πρώτες σχετικές επαφές με οίκους του εξωτερικού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v