ΤτΕ: Δεν εμφανίζουν ανάγκες κεφαλαίων οι ελληνικές τράπεζες

Ουδεμία από τις 4 ελληνικές τράπεζες που συμμετείχαν στην άσκηση παρουσιάζει ανάγκες κεφαλαίων, υπογραμμίζει σε διευκρινιστική ανακοίνωση η ΤτΕ, απαντώντας σε δημοσιεύματα ξένων μέσων ενημέρωσης.

ΤτΕ: Δεν εμφανίζουν ανάγκες κεφαλαίων οι ελληνικές τράπεζες

Οι τέσσερις ελληνικές τράπεζες που συμμετείχαν στο stress test της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζες δεν εμφανίζουν ανάγκη αύξησης των κεφαλαίων τους, ξεκαθαρίζει η Τράπεζα της Ελλάδος, απαντώντας και σε σχετικά δημοσιεύματα στον ξένο τύπο. 

Στην ανακοίνωσή της, η ΤτΕ υπογαμμίζει: «Σε συνέχεια ορισμένων δημοσιευμάτων διεθνών μέσων ενημέρωσης αναφορικά με τα αποτελέσματα της Συνολικής Αξιολόγησης για τις ελληνικές τράπεζες, η Τράπεζα της Ελλάδος επαναλαμβάνει ότι σύμφωνα και με τη Συγκεντρωτική Έκθεση για τη Συνολική Αξιολόγηση που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ουδεμία από τις 4 ελληνικές τράπεζες που συμμετείχαν στην άσκηση παρουσιάζει ανάγκες κεφαλαίων».

Στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό" επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της περίληψης της Συγκεντρωτικής Έκθεσης για τη Συνολική αξιολόγηση που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με την επισήμανση της σχετικής αναφοράς στη σελ. 11 (ιδιαίτερα υποσημείωση 13).

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v