Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EETT: Αποφάσεις για πρόσβαση στον τοπικό βρόχο

Η ολομέλεια της ΕΕΤΤ ενέκρινε την τελική μορφή της Προσφοράς Αναφοράς της Αδεσμοποίητης Πρόσβασης στον τοπικό βρόχο του ΟΤΕ (RUO). H Προσφορά Αναφοράς Αδεσμοποίητης Πρόσβασης στον τοπικό βρόχο αποτελεί θεμελιώδες εργαλείο για τη δίκαιη, απρόσκοπτη και αποτελεσματική υλοποίηση όλων των διαδικασιών που σχετίζονται με την παροχή υπηρεσιών LLU στις επιχειρήσεις και στους καταναλωτές.

EETT: Αποφάσεις για πρόσβαση στον τοπικό βρόχο
Η ολομέλεια της ΕΕΤΤ ενέκρινε την τελική μορφή της Προσφοράς Αναφοράς της Αδεσμοποίητης Πρόσβασης στον τοπικό βρόχο του ΟΤΕ (RUO).

Η απόφαση αυτή αποτέλεσε προϊόν εξαντλητικής και ενδελεχούς διαδικασίας, στο πλαίσιο της οποίας, πέρα από την εκ του νόμου προβλεπόμενη δημόσια διαβούλευση, διεξήχθη λεπτομερής διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της αγοράς των ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

Οι επιμέρους ρυθμίσεις του RUO ορίστηκαν με βάση τα εγκεκριμένα από την ΕΕΤΤ και την Ε.Ε. μέτρα για την αγορά 11 των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, λαμβανομένων υπόψη των τρεχουσών συνθηκών της ελληνικής αγοράς και της επιτυχημένης διεθνούς πρακτικής.

Δεδομένου ότι ο νέος νόμος περί τηλεπικοινωνιών ψηφίστηκε τον Φεβρουάριο του 2006 και ότι έπρεπε να ακολουθήσει ανάλυση της αγοράς 11, διαβούλευση για τα μέτρα της αγοράς 11, έγκριση των μέτρων από την Ε.Ε. και κατόπιν διαβούλευση για το περιεχόμενο του RUO, συνάγεται ότι η ΕΕΤΤ ολοκλήρωσε τη διαδικασία κατάρτισης του RUO στον ελάχιστο δυνατό χρόνο.

H Προσφορά Αναφοράς Αδεσμοποίητης Πρόσβασης στον τοπικό βρόχο αποτελεί θεμελιώδες εργαλείο για τη δίκαιη, απρόσκοπτη και αποτελεσματική υλοποίηση όλων των διαδικασιών που σχετίζονται με την παροχή υπηρεσιών LLU στις επιχειρήσεις και στους καταναλωτές.

Η ΕΕΤΤ θα παρακολουθεί στενά την πορεία εφαρμογής της παρούσας προσφοράς, επιφυλασσόμενη του δικαιώματος να προβεί σε αναθεωρήσεις του περιεχομένου της εφόσον παραστεί σχετική ανάγκη.

Με την έγκριση και δημοσίευση του RUO εγκαινιάζεται μια νέα εποχή στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες της χώρας μας, σε ένα πλήρως απελευθερωμένο περιβάλλον υποδομής δικτύου, γεγονός το οποίο θα λειτουργήσει ευεργετικά τόσο για την ποιότητα των υπηρεσιών, όσο και για την τιμολόγησή τους.

Παράλληλα, αναμένεται να δημιουργήσει δυναμικό πεδίο ευκαιριών για περισσότερες επενδύσεις στην αγορά των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, με αποτέλεσμα τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την ανάπτυξη νέων πρωτοποριακών εφαρμογών.

Η ΕΕΤΤ καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να επωφεληθούν από τις νέες δυνατότητες που παρέχει η σημαντική αυτή κανονιστική απόφαση, προς το συμφέρον του ανταγωνισμού, των καταναλωτών και των επενδύσεων σε νέες τεχνολογίες και υπηρεσίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v