Εγκαίνια για το υποκατάστημα της Fimbank στην Αθήνα

Τα εγκαίνια των γραφείων του Hellenic Branch στην Αθήνα τελέστηκαν από τον Chairman του Ομίλου Dr John C. Grech και τον Dr Armin Eckermann, Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο της τράπεζας και επικεφαλής του Trade Finance Group.

Εγκαίνια για το υποκατάστημα της Fimbank στην Αθήνα
Η FIMBANK, εξειδικευμένη τράπεζα στο Trade Finance με έδρα τη Μάλτα, και παρουσία σε 13 χώρες, εγκαινίασε χθές τα γραφεία του Hellenic Branch στην Αθήνα, απ' όπου θα προσφέρει μια μεγάλη γκάμα εμπορικών χρηματοοικονομικών προϊόντων, στοχεύοντας σε Έλληνες εισαγωγείς, εξαγωγείς, καθώς και σημαντικές παραγωγικές και εμπορικές εταιρίες στην εγχώρια αγορά. Οι εργασίες της FIMBANK στην Ελλάδα εκτελούνται από μια ομάδα με σημαντική εμπειρία στο χώρο του commercial finance. Επικεφαλής του Branch είναι ο Δημήτρης Ζουζούκης.

Τα εγκαίνια των γραφείων του Hellenic Branch στην Αθήνα τελέστηκαν από τον Chairman του Ομίλου Dr John C. Grech και τον Dr Armin Eckermann, Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο της τράπεζας και επικεφαλής του Trade Finance Group.

Στο καλωσόρισμα που απήυθυνε ο Dr. Grech, υπογράμμισε το γεγονός ότι η παρουσία της FIMBank στην ελληνική αγορά ήταν μια αντανάκλαση της αποτελεσματικότητας και της ευελιξίας του επιχειρηματικού μοντέλου ανάπτυξης της Τράπεζας αλλά και της εμπιστοσύνης της FIMBank στην ανθεκτικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων και τις ικανότητες των επιχειρηματιών της. Ανέφερε επίσης ότι FIMBank είχε καταφέρει να παραμείνει προσηλωμένη και στοχευμένη σε εξαιρετικά εξειδικευμένες εμπορικές χρηματοοικονομικές λύσεις, και σε ένα είδος πολύπλοκων συναλλαγών σε commodities που απαιτούν μια πιο εξατομικευμένη εξυπηρέτηση και προσέγγιση. «Συνεπώς», δήλωσε, «όχι μόνο η FIMBank έχει καταφέρει να χτίσει μια ισχυρή φήμη ως παγκόσμιος ηγέτης στη χρηματοδότηση του εμπορίου, αλλά έχει καταφέρει να αφήσει και το στίγμα της ώς ένα σημαντικό διεθνές δίκτυο εταιριών factoring, που δραστηριοποιούνται σε αγορές τόσο διαφορετικές όπως η Βραζιλία, η Ρωσία, η Ινδία, η Αίγυπτος, η Μέση Ανατολή, και τώρα η Ελλάδα».

Σχολιάζοντας το στρατηγικό σχέδιο της FIMBank για την Ελλάδα, ο Dr. Eckermann εξήγησε ότι η εξέλιξη αυτή υπαγορεύθηκε από την ευκαιρία παροχής διαφορετικών χρηματοοικονομικών λύσεων στην Ελληνική αγορά, με σκοπό να γεφυρώσει τα χρηματοδοτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ελληνικές επιχειρήσεις, από την συνεχιζόμενη περιορισμένη ρευστότητα στην αγορά.

"Η παρουσία της FIMBank στην ελληνική αγορά, έχει ως σκοπό να τονώσει την επιχειρηματική δραστηριότητα, παρέχοντας λύσεις μέσω forfaiting, factoring και άλλων εμπορικών χρηματοδοτικών εργαλείων για την υποστήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων στη δύσκολη αυτή περίοδο. Είμαστε σίγουροι ότι η ολοκληρωμένη τεχνογνωσία και η επιχειρηματική διορατικότητα της ομάδας που έχουμε στην Ελλάδα, με επικεφαλής τον κ. Δημήτρη Ζουζούκη, θα μεταφραστεί σε μια πολύ θετική εμπειρία για τη FIMBank σε αυτή την αγορά."

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v